<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Warren Buffett-rekord: – Beste sektoren i verden

Berkshire Hathaway har aldri investert mer i energisektoren enn nå og ser ny gullalder.

Publisert 3. mai 2022
Oppdatert 3. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
TUNGT INNE: Warren Buffett, toppsjef i Berkshire Hathaway, har gått tungt i sektoren han anser for å være verdens beste. Foto: Getty Images

I første kvartal femdoblet Berkshire Hathaway eksponeringen mot Chevron, et av verdens største største olje- og energiselskaper, til 25,9 milliarder dollar. Det gjør Chevron til en av de tre største investeringene i Berkshire, bak Apple og Bank of America. 

Buffett-selskapet kjøpte også Occidental Petreoleum-aksjer for over 7,7 milliarder dollar i første kvartal.

– Han og Charlier [Munger, journ. anm.] mener det er den beste sektoren i verden, akkurat som på 70-tallet, sier Cole Smead, toppsjef og forvalter i Smead Capital, til CNBC.

Energisektoren har vært stedet å legge pengene sine etter voldsom stigning de siste månedene. Ukraina-invasjonen og sanksjoner mot russisk olje og gass er noe av grunnen til de stigende oljeprisene. 

Berkshire har truffet spikeren på hodet med oljeinvesteringene. Occidental Petroleum er S&P 500s desiderte vinner og har doblet seg i verdi hittil i år. Chevron har steget 35 prosent. Til sammenligning har S&P 500-indeksen falt 12,8 prosent.

Ny rekord

Investeringene har heller aldri vært større hvis vi regner i absolutte verdier. James Shanahan, Berkshire-analytiker i Edward Jones, har kommet frem til at investeringene er av størrelsesorden 411 milliarder kroner, eller rundt 12,5 prosent, av Berkshire-porteføljen.

Berkshire Hathaway avholdt lørdag sitt første fysiske årlige aksjonærmøte siden 2019 og Buffett rettet skarp kritikk mot spekulantene i markedet, og gikk så langt som å si at markedet har blitt en «spillebule».

– Wall Street tjener mye mer penger når folk gambler enn når folk investerer, sa Buffett under aksjonærmøtet.