<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

De beste aksjene å eie i et bearmarked

Det surner ordentlig til på børsene rundt om i verden, spesielt i USA. Her er en oversikt over aksjer som har gjort det godt i tidligere bearmarkeder.

Publisert 11. mai 2022 kl. 14.48
Oppdatert 11. mai 2022 klokken 14.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
NEDTUR: Bull & bear utenfor Frankfurt-børsen. Foto: Bloomberg

Det er sure tider på børs med S&P 500 ned 16 prosent hittil i år. Det er kun 4 prosentpoeng unna grensen på 20 prosent som markerer et bearmarked. 

Siden andre verdenskrig har det vært 14 bearmarkeder, ifølge Bespoke Investment Group. Gjennomsnittsnedturen har vart i 359 dager og S&P 500 har falt 30 prosent.

Milliarder forduftet etter krakk: Analytikerne roper både kjøp og selg
Lars-Daniel Westby i SpareBank 1 Markets og Kenneth Sivertsen i Pareto er helt uenige om hvor Kongsberg Gruppen skal etter 12 milliarder kroner forduftet fra Kongsberg Gruppen og aksjen stupte 19 prosent på børs i går.

Investorene leter etter trygge alternativer for hvor de kan legge pengene sine og CNBC har plukket ut et knippe aksjer som har gjort det godt i tilsvarende perioder tidligere. Flesteparten av aksjene selger forbrukervarer og er godt hedget mot økonomiske nedturer.

Walmart har steget i gjennomsnitt 1,5 prosent de siste fire bearmarkedene. Aksjen har steget 5,3 prosent hittil i år og nær 60 prosent av analytikerne anbefaler kjøp.

Dollar Tree er nestemann ut på listen. Halvparten av analytikerne anbefaler kjøp og aksjen er opp 15 prosent i år. Siste perioder med bearmarked har aksjen imidlertid falt 8,1 prosent.

Campbell Soup har steget 20 prosent i år og falt 4,7 prosent i snitt siste negative børsperioder. Nesten alle som har dekning på aksjen har hold-anbefaling.