KjøpLogg inn

Ny gigant forlater Russland

Burgergigant, bilprodusent og bryggerikjempe er blant mange selskaper som forlater Russland. Nå slutter sveitsisk forsikringskjempe seg til eksodusen.

Publisert 20. mai 2022 kl. 09.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
SELGER TIL LOKALE ANSATTE: Zurich Insurance og toppsjef Mario Greco. Foto: Bloomberg

Zurich Insurance har inngått en avtale om å selge sin russiske virksomhet til 11 personer i selskapets russiske arbeidsstyrke, fremgår det av en melding fra selskapet fredag.

Under det nye eierskapet vil virksomheten operere uavhengig under et annet merkenavn, mens Zurich ikke lenger vil gjøre forretninger i Russland, heter det.

Zurich Insurances russiske virksomhet opererer innen eiendoms- og skadeforsikring og har rundt 0,3 prosent av det russiske markedet ekskludert livsforsikring. Den hadde brutto premieinntekter på cirka 34 millioner dollar i fjor. Det tilsvarer cirka 330 millioner kroner.

Selskapet anses som Sveits' største forsikringsselskap. Ifølge Forbes er Zurich Insurance Group verdens 80. største børsnoterte selskap i 2022.

Burger og bil

Tidligere denne uken ble det kjent at McDonald's selger seg ut av Russland . Torsdag ble det kjent hva som skjer med hamburgergigantens russiske restauranter.

Mandag meldte også franske Renault at selskapet selger seg ut av den russiske bilprodusenten AvtoVAZ – dog med mulighet til å kjøpe seg inn igjen.

Tidligere har Finlands svar på Tine  og verdens største ølprodusent  varslet Russland-exit. Airbnb har stoppet aktiviteten både i Russland og Hviterussland.

Equinor-exit etter 30 år

Blant norske selskaper har børsnoterte Crayon meddelt at de legger ned i Russland , det samme har TietoEvry og Jotun.

I slutten av februar kunngjorde Equinor at prosessen med å forlate russiske prosjekter var i gang – etter å ha forsøkt å skape et eventyr i Russland i 30 år.

I det stille skalerer dessuten kinesiske teknologigiganter ned sine russiske virksomheter.