KjøpLogg inn

Børsdirektør sparket

Myndighetene i Vietnam har trappet opp korrupsjonsarbeidet, og nå beskyldes børsdirektøren for å ha «begått alvorlige brudd og forseelser».

Publisert 21. mai 2022 kl. 11.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
LEDIG PLASS: Det blir hvertfall en tom stol ekstra når Ho Chi Minh City Stock Exchange i Vietnam åpner igjen på mandag etter at børsdirektøren fikk sparken lørdag.  FOTO: BLOOMBERG

Sjefen for Ho Chi Minh-børsen i Vietnam fikk lørdag sparken av landets myndigheter, etter å ha blitt beskyldt for å ha misbrukt posisjonen sin til egen vinning. 

Le Hai Tra skal ha «begått alvorlige brudd og forseelser,» heter det i en uttalelse fra myndighetene i Vietnam, som ikke utdyper hva ugjerningene skal ha gått ut på. Tra skal også ha blitt utestengt fra kommunistpartiet i landet.

Den nå tidligere børsdirektøren har en dobbel mastergrad i finans og administrasjon fra Harvards Kennedy School of Government, og vil bli erstattet av Tran Anh Dao, som er nestleder for børsen. 

Hittil i år er Ho Chi Minh-indeksen ned 17,13 prosent.

Slår ned på korrupsjon

Myndighetene i Vietnam har i senere tid forsterket arbeidet sitt mot korrupsjon, og skal blant annet ha fokusert mye på finansmarkedene. En rekke arrestasjoner rystet den vietnamesiske finansverden i år og nærmere 40 milliarder dollar i verdi har forsvunnet fra de vietnamesiske aksjemarkedene. Dette skal igjen ha rasert investortilliten i landet, skriver Reuters. 

Fredag fikk en annen høytstående vietnameser sparken. Da var det Tran Van Dung, lederen av statens verdipapirkommisjon, som fikk sparken på grunn av de samme beskyldningene som nå rammer børsdirektøren.