<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Globale toppaksjer å kjøpe nå

I en analyse har Bank of America identifisert det banken hevder er de «beste av de beste» globale aksjene investorer bør kjøpe akkurat nå.

Publisert 8. juni 2022
Oppdatert 8. juni 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 301 ord
FERSKE KJØPSANBEFALINGER: Bank of America anbefaler 4 absolutte toppaksjer blant 33 på listen med kjøpsanbefalinger i et forskningsnotat. Foto: Jin Lee

Den amerikanske investeringsbanken rykket tirsdag ut med et ferskt forskningsnotat, som konkluderer med at makromiljøet nå blir mer støttende for å investere i aksjer med høy avkastningsvekst, såkalte «compounders».

CNBC plukket raskt opp analysen, og avslører i en artikkel hvilke globale aksjer Bank of America har som toppanbefalinger til investorene.

– Dette er de «beste av de beste» globale aksjene å kjøpe nå. Disse høykvalitetsaksjene er posisjonert for å levere konsekvent vekst og avkastning på lang sikt, lokker sjefsanalytiker Eric Lopez og hans analytikerteam i Bank of America i notatet.

Investeringsbanken har lagt til grunn oppgangen i de 10-årige amerikanske og tyske statsrentene i år, som den mener når toppen nå og vil falle noe tilbake.

– I så fall blir kvalitetsaksjer mer attraktive, hevder banken.

«Beste av de beste»

Analytikerteamet gjennomgikk avkastningen til 33 «compounder»-aksjer, som de beskrev som «det beste av det beste» fra et risiko- og belønningssynspunkt.

Aksjene ble rangert etter høyest avkastning på investert kapital (ROIC) – et mål bankene bruker for å vurdere hvor effektive et firmas investeringer er.

Øverst på Bank of Americas liste over toppaksjer å kjøpe nå, er halvlederselskapet ASML, luksusgruppen LVMH, sikkerhetsselskapet Assa Abloy og utstyrsutleiefirmaet Ashtead.

Vekst og lønnsomhet

Den nederlandske halvlederleverandøren ASML er valgt for sin «neste generasjons»- teknologi, skydatabehandling, kunstig intelligens og 5G, ifølge analysen.

Det franske luksuskonsernet LVMH er valgt for sin overbevisende posisjon innen luksusvareområdet, hvor banken liker spesielt godt Dior-merket, samt gullsmeden Tiffany, som gruppen kjøpte for 15,8 milliarder dollar i 2021. Bank of America ser betydelig oppside i aksjekursen, ifølge artikkelen.

Assa Abloy er på topplisten for sin «flerårige merittliste med konsekvent vekst, lønnsomhet og kontantstrøm», og banken liker også konsernets prissettingskraft og M&A-strategi.

Bygningsutstyrsprodusenten Ashtead «er unikt posisjonert til å dra nytte av økende leiepenetrasjon i USA», og banken tror gruppen vil levere tosifret topplinjevekst de neste årene, «selv med en potensiell risiko for en mild amerikansk resesjon», ifølge artikkelen.