<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk aksje favoritt på Morgan Stanleys toppliste

Investeringsbanken har identifisert en rekke aksjer som den mener vil klare seg gjennom en langvarig storm i markedene. Ett norsk selskap topper listen. 

    Publisert 21. juni 2022 kl. 09.28
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 264 ord
    STERK KJØPSANBEFALING!: Morgan Stanley har analysert det norske aluminiumselskapet Norsk Hydro til å levere på alle kriterier som er viktige i turbulente tider. Her fra anlegget Hydro Husnes. Foto: Norsk Hydro

     

    Europeiske selskaper har aldri vært rikere, ifølge Morgan Stanley, og er klare til å sprute ut pengene, ifølge en artikkel på CNBC.

    Turbulente tider har sendt MSCI Europe-indeksen ned mer enn 20 prosent hittil i år, og det er utsikter til fortsatt nedside ettersom sentralbanker rundt om i verden øker rentene for å dempe den skyhøye inflasjonen.

    Med dette bakteppet har Morgan Stanley identifisert aksjer med sterke balanser og attraktiv aksjonæravkastning – og som tåler ytterligere fall i markedene –  til en toppliste over kjøpsanbefalinger.

    «Selskaper som har sterke balanser, tilstrekkelig likviditet og robust fri kontantstrøm er fokuspunktene for investorer. Bedrifter med slike egenskaper bør være i stand til å motstå enhver langvarig storm og gripe mulighetene som kommer underveis», hevder sjefstrateg Todd Castagno i Morgan Stanley i artikkelen.

    Norsk favoritt

    Kun to aksjer dukket opp på alle de tre listene Wall Street-banken har satt opp med rangeringer.

    Det norske fornybar energiselskapet Norsk Hydro og bilprodusenten Stellantis er de eneste to aksjene som krysser av på alle kriterier i Morgan Stanleys topplister. Begge aksjene har sterke balanser, spenstige kontantstrømmer og tilbyr en attraktiv totalavkastning, ifølge banken.

    På listen over selskaper med «tilstrekkelig kontanter til drift og betjene gjeld, og møte langsiktige forpliktelser med relativt komfortabel giring, innflytelse og rentedekning», er i tillegg Capgemini, Compass Group, Nestle, Ferrari, Airbus og LVMH.

    Selskaper anbefalt for «spenstig og fri kontantstrøm», og høy lønnsomhet, inkluderer BP og Shell, A.P. Møller-Mærsk, Rio Tinto og Deutsche Post.

    Selskaper anbefalt for attraktiv totalavkastning og potensial for å returnere utbytte og tilbakekjøp av aksjer til aksjonærene, inkluderer Glencore, AXA, Carrefour, Evonik, Michelin og Siemens.