KjøpLogg inn

Kryptoplattform stanser handel, innskudd og uttak

Voyager Digital følger etter sin rival Celcius og stanser handel, innskudd og uttak for sine kunder. 

Publisert 2. juli 2022 kl. 09.27
Oppdatert 2. juli 2022 klokken 10.23
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 294 ord
KRYPTO: Voyager Digital stopper all handel og uttak fra sin plattform, kommer det frem i en pressemelding fredag kveld.  Foto: Nurfoto/Getty Images

Den digitale handelsplattformen Voyager Digital har pauset all handel, innskudd og uttak fra deres plattform. Legger de frem i en uttalelse publisert natt til lørdag norsk tid. 

"Dette var en utrolig vanskelig avgjørelse, men vi tror at det er riktig gitt den nåværende markedssituasjonen," sier Stephen Ehrlich, administrerende direktør til CNBC.

UTROLIG VANSKELIG: Stephen Enrlich, administrernede direktør i Voyager Digital velger å stanse handel, uttak og innskudd på sin plattform som et resultat av vanskelige markedsforhold. Foto: REUTERS/Brendan McDermid

Nyhetene kommer noen dager etter at en kunde av Voyager feilet å betale et lån verdt flere hundre millioner dollar. Dette øker frykten for evnen til låntakere å betale långivere det de skylder og hvilke smitteeffekt denne trenden kan ha på industrien. 

De mest handlede kryptovalutaene Bitcoin og etherum er ned mer enn 70 prosent fra toppnivåer i november. Dette har skapt uro i markedet og problemer for flere plattformer. 

"Vi jobber intenst med å styrke vår balanse og ser etter andre alternativer vi kan møte kunders likviditetskrav," sier Ehrlich i selskapets uttalelse ifølge CNBC

I en uttalsele fra deres nettsider kommer det frem at verdien på selskapets krypto-verdier var på 685 millioner USD dollar, sammenlignet med 1.120 milioner USD dollar plattformen hadde som lån. 

Så langt kan de se ut til at verdens to største kryptovalutaer er upåvirket av nyheten. Bitcoin er opp omtrent 2 prosent og etherum er ned omtrent 0,8 prosent siden nyheten ble offentlig.

Nyhetene om suspandert handel hos Voyager kommer mindre enn en måned etter av rivalen Celsius Network annonserte suspenderte uttak fra plattformen, som et resultat av de ekstreme markedsforholdene, i følge CNBC

Celcius har enda ikke annonsert hvilke spesifike planer de har videre for å gjenoppta handel på plattformen. 

Voyager Digital

  • Børsnotert kryptoplattform startet i 2018 med base i USA.
  • Har over hundre ulike kryptorelaterte produkter å handle på deres plattform.