<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Beste resultat siden 2011 for storbank

Deutsche Bank sine tall for andrekvartal viser et knallsterkt resultat før skatt.

Publisert 27. juli 2022
Oppdatert 27. juli 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
Christian Sewing, adm. direktør i Deutsche Bank. NTB Scanpix

Deutsche Bank slo markedets forventninger og leverte sitt åttende kvartal på rad med overskudd. Bunnlinjen endte på i overkant av 1 milliard euro. På forhånd var det ventet et årsresultat på 960 millioner euro.

Totale inntekter endte på 6,6 milliarder euro, opp 7 prosent fra andrekvartal i 2021. Samtidig landet kostnadene på 4,87 milliarder euro, ned 3 prosent fra samme kvartal i fjor.

– Med det beste resultatet før skatt siden 2011 har vi bevist igjen at vi kan levere vekst og økende overskudd i en vanskelig markedssituasjon, skriver adm. direktør i Deutsche Bank Christian Sewing ifølge CNBC.

Sterke drivere

Finansdirektør James von Moltke sier også at driverne for profittvekst har vært sterke i bankens kjernevirksomhet. 

– Momentet fra foregående kvartal følgte med oss inn i andre kvartal. Vi har også fått hjelp av økende renter og volumvekst. Investeringsbankvirksomheten gjorde det usedvanlig bra med en vekst på 11 prosent, samt 32 prosent vekst i valutaavdelingen. 

TDN skriver at ren kjernekapitaldekning var 13,0 prosent ved utgangen av andre kvartal, mot 13,2 prosent i andre kvartal 2021.