<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå skal de ta opp konkurransen med Kina

Et nytt vedtak fra det amerikanske senatet skal hjelpe selskaper med å ta opp konkurransen med Kina. 

    Publisert 28. juli 2022 kl. 09.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 158 ord
    USA: Med en ny støttepakke skal det bli enklere for amerikanske halvleder-selskaper å ta opp konkurransen med Kina.  Dreamstime

    Det amerikanske Senatet vedtok onsdag et lovforslag for å hjelpe USA med å konkurrere med Kina ved å gi titalls milliarder dollar til innenlandsk produksjon av halvledere og databrikker, skriver TDN Direkt.

    Det inkluderer mer enn 52 milliarder dollar til amerikanske selskaper som produserer databrikker, samt skattefradrag for å oppmuntre til investering i databrikkeproduksjon.



    Lovforslaget går nå videre til Representantenes hus, hvor politikerne håper å vedta det og sende det til Det hvite hus for president Bidens underskrift før Kongressen tar sommerferie i begynnelsen av august.

    Mangelvare

    Halvledere har vært en mangelvare på verdensmarkedet. Dette har spesielt påvirket elbilmarkedet, da bilene krever halvledere i produksjonen.

    Det norske selskapet Nordic Semiconductor produserer slike halvledere. Selskapet uttalte selv i sin andrekvartalsrapport at inntektene fremdeles er begrenset på grunn av komponentmangel, og at det jobbes tett med å forsøke å nå etterspørselen. 

    – Etterspørselen fra kundene er fremdeles langt over det selskapet klarer å levere av wafers, skrev selskapet i en børsmelding.