<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Låner over 500 millioner av aksjonærene

Hurtigruten melder onsdag om at de låner et betydelig beløp fra aksjonærene. 

    Publisert 10. aug. 2022 kl. 17.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord
    Hurtigruten låner over 500 millioner kroner av aksjonærene. Karsten Bidstrup/Hurtigruten Expeditions

    I en børsmelding onsdag fremgår det at Hurtigruten låner 55 millioner euro av aksjonærene i selskapet. Med dagens valutakurs tilsvarer dette om lag 549 millioner kroner. Pengene skal angivelig brukes til å fasilitere vekst, samt bidra til å gjøre selskapet mer miljøvennlig. 

    Lånet skal strukturers likt som lånet på 75 millioner euro i september 2021. 

    Hurtigruten er for øyeblikket i en stor miljørelatert restruktureringsprosess, der selskapet har som mål å redusere flåtens Co2-utslipp med opptil 25 prosent. For å nå målet skal de bland annet gjøre om tre skip til batteridrevende hybrid-skip. 

    Tap i førstekvartal

    Hurtigruten Group tapte drøyt 60 millioner euro i første kvartal – mot et underskudd på 56,4 millioner euro etter skatt i samme periode i fjor, fremgår det av rederiets kvartalstall fredag.

    Det tilsvarer 611 millioner kroner – og utvider rederiets samlede tap i coronapandemien til mer enn 5 milliarder kroner. Hurtigruten Groups samlede underskudd for 2020 og 2021 ble 443 millioner euro – 4,5 milliarder kroner etter dagens vekslingskurs.

    Trygve Hegnar, ansvarlig redaktør og eier av Finansavisen, er styreleder og eier 5 prosent av Hurtigruten gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.