<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny Kistefos-obligasjon

Kistefos har fått fulltegnet et nytt obligasjonslån på 1,5 milliarder kroner.

    Publisert 29. aug. 2022 kl. 15.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 227 ord
    GODT FORNØYD. Adm. direktør Bengt A. Rem i Kistefos. FOTO: Kistefos

    Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos har fullført utstedelse av et nytt usikret obligasjonslån på 1,5 milliarder kroner med ventet forfall i september 2026.

    Nettoprovenyet brukes delvis til tilbakekjøp av obligasjoner for 945,7 millioner kroner i lånet Kist06 til kurs 100,75, mens resten er øremerket generelle selskapsformål.

    – Vi er godt fornøyd med responsen i markedet på vårt nye obligasjonslån. Det er også den største utstedelsen vi har gjort i Kistefos, sier adm. direktør Bengt A. Rem til Finansavisen.

    Meglerhusene ABG Sundal Collier og  DNB Markets var tilretteleggere ved obligasjonsutstedelsen.

    Pluss 1 mrd.

    Kistefos økte resultatet med 50 prosent i årets første halvår sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet satt igjen med et resultat før skatt på 1 milliard kroner.

    Det skyldes i hovedsak resultatfremgang i Advanzia Bank, utviklingen i tørrlastrederiet Western Bulk - som noterte seg for en ny rekord - og Viking Supply Ships, foruten en gevinst fra salget av selskapet Promon.

    Kistefos har en stor post i riggselskapet Borr Drilling, og har kjøpt seg opp til nær en tredjedel i offshore serviceskipsrederiet Siem Offshore og over 5 prosent i konkurrenten Solstad Offshore. Investeringsselskapet har også et lodd i seismikkselskapet PGS og i Source Energy. I tillegg eier det fra før nesten hele Viking Supply Ships.

    Ved utgangen av juni hadde Kistefos en totalbalanse på 39,4 milliarder kroner. Den bokførte egenkapitalen var på 4,6 milliarder kroner, mot 3,4 milliarder i samme periode i fjor.