<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stjerneforvalter plukker vinneraksjer: – Toget har ikke gått

Forvalter Harald Espedal har blinket seg ut sterke kandidater i energisektoren. Han mener det ikke er for sent å kaste seg på godstoget.

Publisert 1. sep. 2022 kl. 11.04
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 309 ord
Harald Espedal, Salt og Espedal & Co Iván Kverme

Han gjorde 250 millioner kroner til 1,7 milliarder på bare fem år. Nå plukker Harald Esepdal, forvalter i Salt Value, sine favoritter i energisektoren.

Energiaksjer har gått som en kule på børsen i år – Equinor er opp elleville 60 prosent – men Espedal tror ikke at det er for sent.

– Toget er ikke gått. Energiaksjer bør være del av enhver portefølje. Det er knapphet på energi i verden, og nå har man også den erkjennelsen av at vi må ha fossil energi en del år fremover, sier Espedal i et intervju med DN.

Nå som gassprisene stiger til nye høyder er det duket for utbyttefest i John Fredriksen-aksje. Se hvilken det er snakk om i videoen under.

– Utmerket posisjon for superprofitt
Nå som gassprisene stiger til nye høyder er det duket for utbyttefest hos John Fredriksens Flex LNG. Eirik Haavaldsen i Pareto Securities oppjusterer kursmålet etter selskapet nå betaler ekstraordinært utbytte. Også med er Nel.

Mandag gjestet verdens rikeste mann Elon Musk også ONS-konferansen i Stavanger og han deler Espedals syn. 

– Vi trenger fortsatt olje og gass på kort sikt. Vi trenger mer snarere enn mindre, sa Musk som også mener det er nødvendig med mer leting.

Esepdal er godt eksponert mot energisektoren gjennom oljeselskapene DNO og Okea, i tillegg til Bonheur, som har store eierinteresser innen energi. Salt Value eier aksjer for nesten 113 millioner kroner i DNO, ifølge aksjonæroversikten.

Markant bedring

Stjerneforvalteren er klar på at behovet for energi er enormt og høster støtte hos Aker BPs konsernsjef Karl Johnny Hersvik.

– For bare to år siden slet vi med å selge olje. 30 prosent av etterspørselen falt bort, og det var total kollaps. Nå er alle i oljebransjen fat and happy igjen. Energiforbruket er tilbake på nivået før pandemien, og veksten er drevet av fossile energikilder, sier Hersvik.

– Det er klare dreininger mot synet om at man nå trenger olje – og spesielt gass – i en periode, sier Espedal.

Oljeprisen har falt tungt de siste dagene og er ned 11 prosent bare siden tirsdag.