<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Kom deg ut av dette forvrengte markedet!

Mohamed El-Erian omtaler markedet som forvrengt og anbefaler å komme seg ut så fort man kan. 

Publisert 6. sep. 2022
Oppdatert 6. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
KOM DEG UT: Mohamed El-Erian, sjeføkonom i Allianz, anbefaler å selge seg ut av markedet.  Foto: Bloomberg

Aksje- og obligasjonsmarkedene faller og sjeføkonom i Allianz Mohamed El-Erian anbefaler nå investorer å søke andre investeringsmuligheter.

– Investorene må komme seg ut av disse forvrengte markedene. Det har gjort mye skade og verdsettelsen er ennå ikke helt der den skal være, sier sjeføkonomen.

Han mener imidlertid at reprisingen av statsobligasjoner er en god ting. Verdiene har falt mye de siste månedene – for eksempel gir nå tyske og italienske statsobligasjoner positiv avkastning.

– Det var en tid da alt gikk opp, både aksjer og obligasjoner, og vi glemte å se på sammenhengen. Hvorfor bry seg om sammenhengen når du får avkastning på å holde på risikable eiendeler i tillegg til mindre risikable, spør El-Erian i et videointervju med CNBC. 

Under pandemien ble markedene støttet med pengemengder vi aldri før sett maken til og både aksjer og obligasjoner steg.

– Men første halvår har vist oss at begge verdipapirer kan falle samtidig. Da må du begynne å se på andre alternativer, for eksempel cash, sier El-Erian.