<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykter tysk strømbrudd – flytter ansatte?

JP Morgan skal ha tatt frem planer om å flytte ansatte fra Frankfurt til London grunnet frykten for strømbrudd.

Publisert 7. sep. 2022
Oppdatert 7. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
FLYTTEPLANER: JP Morgan frykter tysk strømbrudd, og har tatt frem planer om å flytte ansatte fra Frankfurt. Foto: Bloomberg

Energikrisen rammer Tyskland med full tyngde, og så langt skal det nå ha kommet at den amerikanske storbanken JP Morgan ifølge flere britiske medier har tatt frem planer om å flytte ansatte fra Frankfurt til London grunnet frykten for strømbrudd i den tyske finanshovedstaden. 

Foreløpig skal det kun dreie seg om et forsiktighetstiltak, og banken har ingen planer om å gjennomføre en flytting ennå.

JP Morgan var blant flere storbanker som etter Brexit valgte å flytte aktiva for milliarder av dollar fra London til Frankfurt.

En kilde opplyser til The Telegraph at det må «en perfekt storm» til før bankens drift virkelig påvirkes, inklusive en total nedstengning av russiske gassleveranser, ingen reduksjon i gassforbruket og få alternative leveranser.

Utover en eventuell flytting har JP Morgan også muligheten til å starte opp dieselgeneratorer ved sine kontorer, og i så fall kan virksomheten drives videre i flere dager. Et annet alternativ er å be ansatte om å jobbe hjemmefra for å senke strømforbruket.