<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Markedet faller 20 prosent når rentene når dette nivået

Ray Dalio spår børskrakk dersom Federal Reserve hever rentene for mye. 

Publisert 16. sep. 2022 kl. 09.01
Oppdatert 16. sep. 2022 klokken 09.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
FALL: Ray Dalio, styreleder i Bridgewater, tror markedene vil falle. Foto: Reuters

Milliardær og styreleder i hedgefondimperiet Bridgewater, Ray Dalio, tror markedene vil falle bratt dersom Federal Reserve hever rentene aggressivt for å temme inflasjonen.

– Jeg estimerer at en økning i rentene fra der de er nå til 4,5 prosent vil få store konsekvenser. Markedet faller 20 prosent når rentene når dette nivået, sier Dalio i et LinkedIn-innlegg.

Tirsdagens inflasjonstall fra USA overrasket på den negative siden og investorene frykter nok en monsterheving fra Fed. Markedene ble sendt utfor stupet tirsdag, onsdag hentet det seg noe inn igjen før det gikk nedover igjen i går. 

I dag er rentene på 2,25-2,5 prosent etter julihevingen på 75 basispunkter. Når rentene skal heves igjen neste uke er det nærmest garantert at det blir en ny trippelheving, mens enkelte også øyner mulighet for kvadrupelheving på hele 100 basispunkter

Paretos shippingguide: Favorittaksjene og segmentene som du må passe deg for
Shipping er det store temaet på andre dag av Pareto-konferansen. Analysesjef Eirik Haavaldsen tar oss gjennom sektoren, forteller om favorittene i sektoren og hvilke segmenter som er mer usikre.

– Rentene vil gå opp og andre markeder vil gå ned. Økonomien vil være svakere enn ventet, sier Dalio i innlegget.

Det er gjengs oppfatning blant ekspertene at en sammentrekning i økonomien er på sin plass, men det vil ta tid fordi kontantnivået og formuene er høye, ifølge Dalio.

– Vi har sett markant svekkelse i for eksempel boligmarkedet, men vi ser fremdeles sterkt forbruk og et sterkt arbeidsmarked, sier Dalio.