<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter flere overraskelser

Jamie Dimon sier at en kan forvente "andre overraskelser" fra turbulente markeder etter at britiske pensjoner nesten imploderte.

Publisert 14. okt. 2022
Oppdatert 14. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
VENTER MER URO: Jamie Dimon advarer investorer mot flere overaskelser. Foto: Bloomberg

Konsernjefen i JP Morgan Chase, Jamie Dimon sier at investorer bør forvente flere overraskelser etter at forrige måneds stup i britiske statsobligasjoner nesten forårsaket en kollaps av hundrevis av landets pensjonsfond, ifølge CNBC.

«Jeg ble overrasket over å se hvor mye gjeld det var i noen av disse pensjonsordningene," sa Dimon fredag under konferansen om tallene for tredje kvartal. Min erfaring i livet har vært når du har ting som det vi går gjennom nå,  kommer det til å komme flere overraskelser.»

Federal Reserves mål om å bekjempe den høye inflasjonen i USA merkes over hele verden. En historisk økning i verdien av dollaren har presset ned utenlandske valutaer og statsgjeld, og gjort det mer utfordrende for andre land å få ned inflasjonen.

Ifølge Dimon har det resultert i opphopning av gjeld på uventede steder som pensjonsfond. Han sier videre at han ikke ser noe mønster, men at det er mye gjeld i enkelte kredittporteføljer og selskaper.

Dimon la til at selv om det amerikanske banksystemet er ekstraordinært sterkt, hovedsakelig takket være reformer av finanskrisen etter 2008, vil markedene fortsette å være volatile så lenge Fed øker rentene og reduserer balansen sin.