<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman anbefaler 5 lønnsomme aksjer: – Røverkjøp

Sjefstrateg i Goldman Sachs har plukket seg ut et knippe med aksjer som har falt tungt, men som likevel er kvalitetsnavn. 

Publisert 17. okt. 2022 kl. 18.26
Oppdatert 17. okt. 2022 klokken 18.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
FAVORITTER: David Kostin, sjefstrateg i Goldman Sachs. Foto: Bloomberg

Markedene har falt tungt i år, men David Kostin, sjefstrateg i Goldman Sachs, mener til tross for det at aksjer historisk sett fremdeles er dyre.

Han har likevel klart å blinke seg ut noen muligheter som kan gi god avkastning.

– Vekstaksjer kan virke dyre, men den siste tidens sell-off har skapt kjøpsmuligheter i utvalgte vekstaksjer, sier Kostin i et notat fredag. 

Sjefstrategen tror overordnet at aksjer kommer til å slite i tiden fremover. Han peker på at vekstaksjer nå «handles bare så vidt over nivåene for markedsverdi/inntekter som de siste 30 årene har markert bunnen».

– Høyere renter og risiko for resesjon kan gi motvind på kort sikt, men den lave verdsettelsen kan gi røverkjøp for investorer med lang nok investeringshorisont, sier Kostin.

Kostin har brukt flere sjekkpunkter for å sitte igjen med et knippe på fem aksjer han anbefaler. Aksjene er hentet fra Russell 1000-indeksen og:

  • har en estimert vekstrate på 10 prosent annualisert til 2024
  • er ventet å ha 5 prosent nettomargin i 2023
  • handler nå lavere enn 5 ganger markedsverdi opp mot inntekter (EV/Sales)
  • handles til 20 prosent rabatt mot 10 års medianverdi av markedsverdi mot inntekter (EV/Sales)
  • selskaper med svak balanse har blitt ekskludert fra listen ved bruk av Altman Z-score

Blant tungvekterne finner vi Meta Platforms og Alphabet. Begge aksjene har blitt truffet hardt i år, men kan ifølge Kostin stige fremover.

TripAdvisor, Workday og Booking Holdings er også kjøpsmuligheter.