<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardforvalter: – Aksjene vil ta av, vi har spart tørt krutt

Ken Laudan forvalter flere milliarder og plukker sine favorittaksjer. Han tror på oppsving allerede neste år. 

Publisert 19. okt. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 322 ord
KJØP: Shantanu Narayen, konsernsjef i Adobe. Foto: Bloomberg

Konsensus blant analytikerne på Wall Street er overraskende nok at S&P 500-indeksen vil stige med 8 prosent i 2023, til tross for at Federal Reserve stadig hever rentene og at sentimentet i markedet er svakt. 

Ken Laudan, porteføljeforvalter i Kornitzer Capital Management, ser for seg en resultatresesjon der inntektene vil falle rundt 10 prosent. Han spår imidlertid at det vil være bunnen.

Laudan forvalter 83 millioner dollar – 880 millioner kroner – i Buffalo Large Cap-fondet, og er medforvalter i gigantfondet Buffalo Discovery Fund. Sistnevnte forvalter verdier på 9,6 milliarder kroner.

Ken Laudan i Buffalo Funds Buffalo Funds

– Det er ikke uvanlig at resultatene faller rundt 20 prosent i en beskjeden resesjon. Marginene har toppet ut, sier Laudan til Marketwatch.

Tørt krutt

Estimatene for S&Ps resultat pr. aksje ligger på 238 dollar for 2023. I 2022 ligger estimatene på 220 dollar. 

– Ting vil bli veldig interessant rundt 3.200-3.300 for S&P. Når estimatene kommer ned til 205-210 dollar vil aksjene ta av. Vi har tørt krutt, sier forvalteren som selv har base-case rundt 195-200 dollar pr. aksje for 2023.

Buffalo-fondene har rundt 7 prosent kontanter klart for når aksjene bunner ut. Den ledende USA-indeksen endte i går i 3.719 poeng, ned 22 prosent hittil i år.

Defensive aksjer

Lauden sier han har forvaltet defensivt det siste året og fokuserer på stabile aksjer med sterk balanse og som betaler utbytter.

Han forventer stor vekst i vekstaksjer innenfor teknologisektoren fordi de ble truffet først. 

– De ledet oss ned og vil hoppe først, sier Lauden.

Han forteller at fondet sitter med størst eksponering mot halvlederselskapet ASML, i tillegg til Apple, Microsoft, Amazon og Alphabet.

Helseselskapene UnitedHealth og Danaher, samt industrigassgigant Linde PLC og programprodusent Adobe er også i porteføljen – sistnevnte etter et voldsomt kursfall den siste tiden. Aksjen er halvert i år og ned over 25 prosent siste drøye måned.

Under er en oversikt over aksjene fra denne artikkelen og deres fremtidige P/E, sammenlignet med fremtidig P/E ved utgangen av fjoråret: