<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kaster livbøye til kriseselskaper

Øystein Stray Spetalens Saga Pure vil opprette et nytt investeringsselskap for selskaper i krise. Planen er børsnotering med 500 millioner kroner i tørt krutt.

    Publisert 9. nov. 2022 kl. 12.41
    Oppdatert 9. nov. 2022 klokken 15.48
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 299 ord
    VIL INVESTERE I KRISESELSKAPER: Saga Pure-sjef Bjørn Simonsen skal investere en halv milliard i kriserammede selskaper. Foto: Eivind Yggeseth

     

    Kun få dager etter at Øystein Stray Spetalens Saga Pure solgte seg ferdig i Bergen Carbon Solutions, melder selskapet at det vil etablere et nytt investeringsselskap for det de omtaler som distressed assets, altså selskaper der eierne har fått problemer og ikke klarer å betjene lånene.

    Saga Pure har siden oppstarten i fjerde kvartal 2020 realisert et overskudd på 490 millioner kroner, hvilket gjør at det sitter igjen med 780 millioner kroner i kontanter. Styret mener selskapet er overkapitalisert, og vil gå nye veier for å investere pengene.

    Planen er å børsnotere selskapet på Euronext Growth i første kvartal neste år, og det vil ha 500 millioner kroner i kontanter. Saga Pure vil, i tillegg til sine nåværende investeringer i Heimdall Power, Horisont Energi, Hyon and IC Technology, holde igjen 280 millioner kroner til eget bruk.

    Vil bli livbøye

    – Saga Pure har vist evnen til å gjøre gode investeringer i grønne teknologiselskaper, ved å dra nytte av kompetansen i styret og i investeringsteamet. Det siste året har vi sett uroen i finansmarkedene, som vi venter at skal fortsette, og ser mange investeringsmuligheter i kriserammede selskaper. For å dra nytte av disse mulighetene, har styret foreslått å etablere et nytt investeringsselskap med bredere mandat, sier Saga Pure-sjef Bjørn Simonsen i en melding.

    Finansavisen har vært i kontakt med Simonsen, som ikke ønsker å kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt, og viser til børsmeldingen som er sendt ut.

    Alle aksjonærer i Saga Pure vil pro rata motta aksjer i det nye selskapet, som vil kunne handles etter børsnoteringen. Transaksjonen avhenger av godkjennelser på en ekstraordinær generalforsamling som er planlagt snarest.

    Det nye investeringsselskapet vil ledes av Håkon R. Fure. Han kommer fra DNB Markets og Magni Partners, samt fra styreverv i Avida Finans, MyBank, Storebrand og Yara International.

    Saga Pure vil holde en selskapspresentasjon torsdag 10. november, hvor den nevnte utskillelsen vil gjennomgås.