<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla fjernet fra liste: – Legger press på aksjen

Analytiker Dan Ives har dratt frem sabelen og kuttet Teslas kursmål med 50 dollar til 250 dollar som følge av situasjonen med Twitter-overtakelsen.

Publisert 13. nov. 2022
Oppdatert 13. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
KUTTER OG FJERNER: Daniel Ives i Wedbush kutter kursmålet på Tesla-aksjen og tar den av anbefalingsliste. Foto: AP Photo/Twitter

Torsdag ble Tesla aksjen har blitt fjernet fra Wedbushs beste ideer-liste, med analytiker Dan Ives som siterer overhenget fra administrerende direktør Elon Musks forviklinger med Twitter, det skriver MarketWatch.

«I det som har vært en mørk komedie med Twitter, har Musk i hovedsak skadet Tesla aksjen og historien. Det begynner å påvirke Tesla-merket med denne pågående Twitter-togvrak-katastrofen», skrev Ives i et notat til klienter.

Han følger opp med at gjentatte salg av Tesla-askjen, PR-marertittet som Twitter har blitt ved å først si opp 50 prosent av og deretter ansette noen av dem igjen, påvirker Teslas merkevare negativt globalt sett.

Tesla er Musk

«Tesla er Musk, det er det som har gjort han til verdens rikeste», skriver analytikeren.

Han følger opp med å si at Tesla er det gylne barnet til imperiet hans, og han har forandret bilverdenen mye på den måten som Apple har gjort med telefoner. Dette gjør at han fortsatt tror på aksjen som et langsiktig spill på elektrifisering av bilparken, men at situasjonen rundt Twitter er ødeleggende.

«Twitter-avtalen gjør det vanskeligere for investorer å navigere og har lagt press på aksjen», mener analytikeren.

Ives holder fast ved sin kjøpsanbefaling på Tesla-aksjen, men kursmålet senkes til 250 dollar fra tidligere 300 dollar.