<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

JPMorgan topper viktig liste igjen

Amerikanske JPMorgan er stadig verdens mest systemviktige bank.

Publisert 21. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
TOPPER VIKTIG-LISTE: JPMorgan Chase, her ved toppsjef Jamie Dimon. Foto: Bloomberg

Amerikanske JPMorgan holder på posisjonen som verdens mest systemviktige bank, melder Reuters.

Det er Rådet for finansiell stabilitet (FSB), som G20-landene opprettet i 2009, som står bak rangeringen. Den ble etablert i kjølvannet av finanskrisen for å stille krav til blant annet tapsabsorberende kapital og tilsyn.

Årets utgave består av de samme 30 bankene som i fjor. Bank of America er den eneste som har rykket oppover, mens China Construction Bank og BNP Paribas har rykket ned, ifølge nyhetsbyrået.

Rangeringen består av fem ulike klasser, der den øverste stiller et ekstra kapitalkrav på 3,5 prosent. Ingen banker befinner seg her i 2022-utgaven.

JPMorgan Chase er alene i neste gruppe, der det ligger et ekstra kapitalkrav på 2,5 prosent. På tredje nivå, med ekstra kapitalkrav på 2,0 prosent, befinner nå Bank of America seg sammen med Citigroup og HSBC.

På fjerde nivå er navn som Bank of China, Barclays, BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Industrial and Commercial Bank of China og Mitsubishi UFJ FG.

Det er ingen nordiske banker blant de 30 mest systemviktige bankene i verden.