<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU ber om grønnvaskingstips i finanssektoren

Publisert 23. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
Flere ord går igjen i typisk grønnvasking: «Grønn», «bio», «eco-friendly» eller «naturlig». (c) Jirsak | Dreamstime.com

EU vil undersøke omfanget av grønnvasking i de europeiske finansmarkedene, skriver Finanstilsynet i en pressemelding

De vil også vurdere om regelverket gir myndighetene «tilstrekkelige hjemler og virkemidler», og ber om tips fra markedsaktører og andre interessenter.

Grønnvasking er en villedende og udokumentert markedsføring der et produkt eller selskap blir fremstilt som mer miljøvennlig enn det egentlig er.

«Hensyn til miljø, sosiale forhold og virksomhetsstyring får stadig økt oppmerksomhet blant kunder, investorer og aktører i finansmarkedene. Interessen for grønne eller bærekraftige virksomheter og produkter øker, og dermed øker også risikoen for, og konsekvensene av, potensielt villedende informasjon som gjør at en kunde kjøper et finansielt produkt på feil grunnlag. Villedende bærekraftsinformasjon kan svekke tilliten til finanssektoren», skriver Finanstilsynet.

EU-kommisjonen har dermed bedt EUs finanstilsynsmyndigheter, som er banktilsynsmyndigheten EBA, forsikrings- og pensjonstilsynsmyndigheten EIOPA og verdipapir- og markedstilsynsmyndigheten ESMA, om å undersøke omfanget.