<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mohn dyttet ned fra inntektstoppen i Bergen

Trond Mohn preger naturlig nok formuestoppen i Bergen, men svikt i inntektene gjorde at han falt ned fra inntektstoppen. 

Publisert 7. des. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 307 ord
INNTEKTSFALL: For Trond Mohn.  Foto: Iván Kverme

I Bergen sitter Trond Mohn på den største formuen. Mohn sr. er oppført med en ligningsformue på 3,1 milliarder og var den som skattet mest i Norges nest største kommune i fjor. Til sammen betalte Mohn nesten 101 millioner kroner i skatt i 2021. 

Inntektsmessig har det derimot gått litt tråere for bergenseren. Inntektene til Mohn falt fra 303 millioner i 2020 til 238 millioner i fjor. I samme slengen har han gått fra å være den som tjente mest i landet til å havne på en 24. plass, mens i Bergen falt han bare ned til en 2. plass. 

Sønnen Frederik Mohn står oppført med 1,6 milliarder kroner i formue, og hadde omtrent 66 millioner kroner i inntekter. Til sammen skattet Mohn jr. drøyt 34 millioner kroner.

Tjente mest

TJENTE MEST I BERGEN: Iwan Eide Knudsen. Foto: Privat

Den med høyest skattbar inntekt i Bergen i fjor var Iwan Eide Knudsen med 268 millioner kroner. Knudsen driver sammen med broren sin Tom selskapet West Coast Invest. De overtok selskapet i 2015 da faren Helge Eide Knudsen gikk bort. De siste syv årene har brødrene utvidet West Coasts eiendomsengasjement gjennom flere kjøp og fortsatt en snuoperasjon i handelsdelen av gruppen, Spar Kjøp. 

Iwan Knudsen er oppført som Norges 78. rikeste mann ifølge Kapitals 400-liste, med en formue på 4,9 milliarder kroner. Mens ifølge ligningstallene er han oppført med en formue på 1,8 milliarder kroner. Dette gjorde at han til sammen betalte litt over 100 millioner i skatt i 2021.

En annen som har tjente godt i fjor var Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik. Røkke-favoritten hadde fikk en skattbar inntekt på 130 millioner kroner, noe som gjorde sendte han opp på pallen i Bergen. Hersvik står oppført med en formue på 55 millioner kroner og betalte drøyt 60 millioner kroner over skatteseddelen i 2021.