Sveitsere satser på eget urverk

Baume & Merciers Baumatic-serie, med fem dagers gangreserve, er nå tilgjengelig i Norge.

Det nesten 200 år gamle sveitsiske urprodusenten Baume & Mercier lanserer nå en ny klokke, med eget urverk på innsiden.Pressemeldingen fra klokkeprodusenten er rimelig panegyrisk, men tallene bak er fine. For den nye Baumatic-serien, som ble presentert på denne tiden ifjor og som nå er tilgjengelig, hevder å komme med 120 timers gangreserve. Det er tre dager mer enn en Omega Speedmaster, og 2-3 dager mer enn de fleste andre normale, mekaniske kronografer.

HardhausAt klokken tåler 1.500 gauss er kanskje ikke like imponerende lenger, 62 år etter at Rolex Milgauss klarte 1.000, og Omega har utviklet en Seamaster Aqua Terra som tåler 15.000, og lefler med en 160.000 Gauss prototype. Likevel, 1.500 Gauss tilsvarer 150 ganger kraften av en hestesko, så det er en klokke som tåler litt juling.Baume & Mercier skryter også av nøyaktigheten, der den skal være nøyaktig ned til mellom -4/+6 sekunder pr. dag, men dette er egentlig hva man bør kunne forvente av en slik klokke.Et aspekt ved klokken som kanskje vil tilfredstille noen, selv om det neppe avgjør eller avbryter et salg, er at klokken skal være bygget slik at den ikke trenger service oftere enn hvert femte år.Pakket sammen blir det likevel et bra utgangspunkt, særlig med tanke på prisen målt mot andre klokker med samme kvaliteter. Prisen på klokkene med BM12-1975A-urverket i Baumatic-serien begynner på 27.400 kroner.


Les også