Norge først i Bentley-køen

BIL: Når Bentley lanserer sin første hybrid blir Norge det første landet i Europa som får bestille bilen. De første bilene kommer til sommeren.

– Det er spesielt gledelig at vi som nystartet importør og forhandler får så høy prioritet hos Bentley Motors. Vi opplever høy interesse for Bentley generelt, og Bentayga Hybrid spesielt, og alt ligger nå til rette for god tilgang på Bentayga Hybrid fremover, sier Christian Gottschalk fersk daglig leder hos Bentley Oslo.I mai åpner den første autoriserte Bentley-importør og forhandleren i Norge. Smalt marked vil noen kanskje tenke, men interessen for å sikre seg en Bentley er sterk, skal man tro Gottschalk.Han har så vidt rukket å komme seg inn dørene i Asker som ny Bentley-sjef. Og allerede før lokalene er ordentlig på plass går det mot bestilling. De første bilene kan bestilles i slutten av måneden, og de blir så levert på sensommeren, antagelig i august.Det er før noen andre i Europa får bestille bilen. For på Genève-utstillingen denne uken hadde Nils Tronrud, som er medeier og initiativtager til den nye luksusbilimportøren, et møte med Robert Engstler. Sistnevnte er europasjef for bilmerket og bekreftet i den anledning at Norge blir det første markedet i Europa som får tildelt produksjonsplasser for Bentley Bentayga Hybrid. Dermed vil de ti første bilene som ruller ut på europeiske veier være solgt i Norge. Og fabrikken har samtidig garantert at det vil kunne selges og leveres minst 25 slike biler i løpet av 2019 til norske kunder.– Siden vi besluttet å starte import og forhandlervirksomhet av Bentley har vår viktigste prioritering vært å sikre oss tidlig nok produksjon av Bentayga Hybrid. At vi får bekreftelse allerede nå i mars, før resten av Europa, og før vi åpner showroom i mai, er en god bekreftelse på at det norske markedet prioriteres sterkt, sier Nils Tronrud.Foreløpige beregninger gjort av importøren tilsier at Bentayga hybrid vil ha en startpris på cirka 2 millioner kroner. Endelig pris avhenger av den europeiske typegodkjenningen, som ikke er klar.Bentley Bentayga Hybrid kommer med en V6 bensinmotor, kombinert med en elektrisk motor, som samlet yter 449 hestekrefter. Dreiemomentet er på 700 newtonmeter, og det gir en 0-100 tid på 5,5 sekunder.