Fem analytikere anbefaler salg av Gjensidige-aksjen før tredjekvartalsrapport

Før Gjensidige skal legge frem tredjekvartalsrapport, anbefaler fem meglere salg, fire hold og én kjøp.

NY KVARTALSRAPPORT: Konsernsjef i Gjensidige, Helge Leiro Baastad, her under fremleggelse av første kvartalsrapport for 2019. Foto: NTB Scanpix

Onsdag klokken 07.00 offentliggjør Gjensidige Forsikring tredjekvartalsrapport for 2019.

TDN Direkt, som har tatt gjennomsnittet av beregninger fra ti ulike analytikere hentet inn av Infront Data, skriver at selskapet venter å legge frem et resultat før skatt på 1.415 millioner kroner. Resultatet for tredje kvartal i 2018 var 964 millioner kroner.

Forsikringsresultatet estimeres til 1.047 millioner kroner. Skadeforsikringsvirksomheten hadde 573 millioner kroner i samme periode i fjor.

Gjensidige ventes å få 6.235 millioner kroner i premieinntekter for skadeforsikringsvirksomheten. Det er litt opp fra 6.118 millioner kroner i samme kvartal sist år. Tapsgraden er spådd til å bli 83,2 prosent, mot 90,6 prosent for samme periode i fjor.

Fem sier selg

Ifølge TDN Direkt anbefaler fem av analytikerne undervekt/salg av Gjensidige Forsikrings aksjen. Fire foreslår hold, mens kun én anbefaler overvekt/kjøp. Kursmålet er 154 kroner i snitt.

Til nå i år har Gjensidiges aksje gått opp 33,88 prosent på Oslo Børs. Den siste uken har den gått så vidt ned 0,36 prosent. Foreløpig utvikling tirsdag er 0,08 prosent opp. Selskapet har en børsverdi på 90.425 millioner kroner.

TDN Direkt har inkludert analysetall fra Autonomous Research, Barclays Capital, Citi Investment Research, DNB Markets, Handelsbanken Capital Markets, Morgan Stanley, Norne Securities, Pareto Securities, Sparebank 1 Markets og Mediobanca.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker