Åtte av ti bulkere stikker av

Åtte av ti som har fått bilene sine bulket mens bilene sto parkert, har opplevd at bulkebilisten stakk av uten å si ifra.

Publisert 30. jan. 2020 kl. 15.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
BULK: Her en parkert bil som tydelig har vært utsatt for en bulk. Foto: NTB Scanpix

Det viser en landsdekkende undersøkelse YouGov har gjennomført for forsikringsselskapet If.

54 prosent av dem som har opplevd å få skader på bilen sin mens den sto parkert, sier at den skyldige bilisten hadde forlatt stedet uten å etterlate informasjon. De hørte heller ikke noe fra vedkommende senere.

25 prosent svarte at de oppdaget skaden på et senere tidspunkt, og hadde dermed heller ikke fått noe informasjon fra føreren som forvoldte skaden.

Vanlig hos forsikringsselskapene

Informasjonssjef Sigmund Clementz i If forteller at dette er en av de vanligste skadene som kommer inn til forsikringsselskapene.

– Dersom du skulle være så uheldig å slå en dør inn i nabobilen eller lage en liten bulk på annen måte, bør du legge igjen en lapp med kontaktopplysninger til deg selv og registreringsnummeret på bilen din. Selvsagt vil et ord som «beklager» også være bra å føye på, sier han.

Clementz er nøye med å poengtere at å bulke inn i en annen bil på en parkeringsplass eller i et parkeringshus, kan skje den beste.