Kanonresultat for Gjensidige

Kraftig resultathopp og beste 2. kvartal noen gang. 

LA FREM TALL: Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige Forsikring. Foto: Ivan Kverme
Forsikring

Gjensidige leverte et rekordresultat i 2. kvartal og resultatet før skatt endte på 2.467, mot 1.722 i samme periode i fjor. 

– Vi er svært tilfredse med å levere et rekordsterkt resultat i andre kvartal, og å opprettholde solid drift. Vår markedsposisjon er fortsatt sterk. Jeg er svært godt fornøyd med innsatsen fra våre ansatte, for å ha tatt godt vare på våre kunder i en ekstraordinær tid, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Økningen i forsikringsresultatet var drevet av vekst i premieinntekter på 11,2 prosent og en forbedret underliggende frekvensskadeprosent, som delvis ble utlignet av lavere avviklingsgevinster og et høyere innslag av storskader.

Reiseforsikringskrav relatert til Covid-19 beløp seg til 71,5 millioner kroner, som ble belastet konsernsenteret.

Har troen på vekst og utbytte

«Konsernet har fortsatt gode utsikter på lang sikt og en betydelig sterkere kapitalposisjon enn det som trengs for å understøtte virksomheten. Styret har fortsatt en ambisjon om å utbetale utbytte til aksjonærene så snart situasjonen tillater det», skriver selskapet i børsmeldingen tirsdag. 

Resultatet pr. aksje ble 3,90 kroner.

Gjensidige Forsikring

(Mill. kr)2. kv./202. kv./19
Netto premieinntekter6.7656.082
Forsikringsresultat1.3431.257
Finansresultat1.158512
Resultat før skatt2.4671.722
gjensidige forsikring
Nyheter
Børs
Forsikring