DNB Markets venter sterkt kvartal fra forsikringsgigant

DNB Markets tror Gjensidige Forsikring vil levere et sterkt fjerde kvartal.

FORVENTNINGER: Adm. direktør i Gjensidige Forsikring Helge Leiro Baastad må leve med høye forventninger til rapporten for fjerde kvartal. Foto: Iván Kverme
Forsikring

Neste uke sparkes kvartalsrapporteringen for fjerde kvartal i gang i hjemlige trakter.

Gjensidige åpner ballet med sin kvartalsrapport fredag morgen. DNB Markets har trommet sammen analytikerne og sluppet sine estimater for hvordan forsikringsselskapet gjorde det i forrige kvartal.

Etter tredje kvartal falt aksjen 8 prosent første uke etter rapporten ble sluppet. Den gang meldte selskapet om det beste kvartalsvise forsikringsresultatet noensinne. Det endte i tredje kvartal på 1,5 milliarder kroner, opp fra 1,1 milliarder i samme periode i 2019.

Kursen har imidlertid hentet seg opp igjen siden den gang og stengte fredag til 196,10 kroner. Aksjen har levert jevnt og trutt i en årrekke og har gått seksgangeren siden børsnoteringen i 2010.

DNB Markets forventer et sterkt resultat av Gjensidige i fjerde kvartal.

«På våre estimater vil selskapet etter et solid kvartal i finansmarkedene og samtidig lave forsikringskrav i perioden, levere et resultat pr. aksje på 2,80 kroner», skriver meglerhuset i en oppdatering.

Konsensus blant meglerhusene er på 2,54 kroner pr. aksje. 

«Når det gjelder utbytteforventninger er vi imidlertid helt på linje med konsensus og venter 8,30 kroner pr. aksje», skriver DNB Markets.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Gjensidige med et kursmål på 215 kroner pr. aksje.