Meglerhus høyner: – Kan gi utbytteboost

Nordea Markets estimerer både høyere utbytter og høyere renter, og løfter kursmålet for Storebrand-aksjen.

OPP 36 PROSENT: Storebrand-aksjen har steget 36 prosent de seneste tre månedene. Flere meglerhus har i det siste skrudd opp kursmålene for forsikringsaksjen. Foto: Dreamstime
Forsikring

 

Nordea Markets har oppjustert kursmålet for Storebrand-aksjen fra 71 til 79 kroner, melder TDN Direkt og viser til en ny analyse tirsdag.

Meglerhuset har samtidig opprettholdt en kjøpsanbefaling.

Bakgrunnen for oppjusteringen er estimater som tilsier høyere utbytter fra Storebrand de kommende årene. Videre peker Nordea Markets på utsikter til høyere renter etterhvert som den økonomiske situasjonen bedres.

«Dette kan gi en boost i utbyttekapasitet, over våre estimater, selv om vi ikke legger inn økte renter i våre estimater», heter det fra meglerhuset, ifølge TDN Direkt.

Nordea Markets slutter seg dermed til flere andre meglerhus som har løftet kursmålet for Storebrand-aksjen i det siste:

Arctic Securities viser også til rente- og utbytteutsikter , SpareBank 1 Markets venter en sterk rapport for fjerde kvartal , mens DNB Markets både viser til resultatforventninger og rente- og utbytteutsikter.

Mandag endte Storebrand-aksjen på 69,80 kroner på Oslo Børs. Den har steget 36 prosent de seneste tre månedene, men handles 6 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

Forøvrig er Storebrand blant aksjene der tyske investorer markerer seg om dagen.