DNB Markets venter kursoppgang – anbefaler kjøp

Tallknuserne i DNB Markets anbefaler kjøp av aksjer i Storebrand.

Publisert 24. sep. 2021 kl. 09.19
Oppdatert 24. sep. 2021 klokken 09.20
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 281 ord
ANBEFALER KJØP: DNB Markets venter kursoppgang i Storebrand. Foto: Eivind Yggeseth

 

Torsdag ble det kjent at Norges Bank hever styringsrenten fra 0 til 0,25 prosent samtidig som sentralbanksjef Øystein Olsen varslet høyere rentebane og en ny renteheving i desember. 

DNB Markets mener renteoppgangen er godt nytt for Storebrand og anbefaler kjøp av aksjen. Meglerhuset opererer med et kursmål på 102 kroner.

«Norges Banks bekreftelse av en forventet renteøkning i kombinasjon med et begrenset løft også i de langsiktige renteutsiktene ga i går oppdrift for blant annet Storebrand», skriver meglerhuset i en oppdatering.

Tallknuserne minner om at høyere renter påvirker verdsettelsen positivt ettersom det reduserer nåverdien av gjenværende garanterte fremtidige pensjonsforpliktelser.

Positiv utvikling

«Samtidig ser vi også at de globale finansmarkedene har hatt en positiv utvikling gjennom tredje kvartal. Med en direkteavkastning på mellom 4-5 prosent og på våre estimater utsikter til ytterligere utbetalinger fra andre halvår 2022 har vi en kjøpsanbefaling på Storebrand», skriver DNB Markets.

For en uke siden oppgraderte Kepler Cheuvreux-analytiker Peter Eliot sin anbefaling på Storebrand fra reduser til hold samtidig som kursmålet heves fra 76 til 80 kroner.

«Storebrand har underprestert i forsikringssektoren til tross for medvinden de har opplevd, og vi tror de nå kan ta dette igjen», skrev analytikeren i analysen.

Sisseners favoritt

Storebrand har i lang tid vært forvalter Jan Petter Sisseners favorittaksje. Ved inngangen til september sto aksjen for 9,1 prosent av fondet Sissener Canopus.

– I Norge er det grunn til å være forsiktig i aksjemarkedet. Man må satse på de aksjene som vil dra nytte av renteoppgangen, sa Jan Petter Sissener til Finansavisen for to uker siden.

Fredag formiddag omsettes aksjen for 80,740 kroner.

Storebrand

  • Finanskonsern i markedet for langsiktig sparing og forsikring. 
  • Har hovedkontor på Lysaker. 
  • Konsernsjef er Odd Arild Grefstad. 
  • Fikk nåværende selskapsform i 1991 gjennom fusjon med det gjensidige forsikringsselskapet UNI. 
  • Største aksjonærer er Folketrygdfondet.