<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidenes nest dyreste år for forsikringsselskapene

Orkaner og vinterstorm i USA og storflom i Europa: 2021 ble tidenes nest dyreste år for forsikringsselskapene, viser nye tall.

Publisert 11. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord
320 MILLIARDER KRONER: Her fra Louisiana mot slutten av august 2021, idet det blåser opp til full orkan, en orkan som fikk navnet «Ida» og som anslås å ha kostet forsikringsselskaper 36 milliarder dollar – rundt 320 milliarder kroner. Foto: Bloomberg

Naturkatastrofer kostet forsikringsselskaper rundt 120 milliarder dollar i fjor, melder Reuters og viser til den årlige opptellingen til Munich Re, verdens største reassuranseselskap.

Det tilsvarer cirka 1.060 milliarder kroner etter dagens vekslingskurs.

Fjoråret ble dermed det nest dyreste noensinne for verdens forsikringsselskaper.

Kun 2017 var dyrere. Da medvirket flere orkaner til et samlet erstatningsbeløp på 146 milliarder dollar – rundt 1.290 milliarder kroner.

TYSKLAND: Her fra en tysk motorvei i midten av juli 2021. Foto: Bloomberg

Mye USA

2021-tallet fra Munich Re utgjør en kraftig oppjustering fra konkurrenten Swiss Res anslag for en måned siden, som var på 105 milliarder dollar, ifølge nyhetsbyrået.

Munich Re-tallene viser at USA utgjør en uvanlig stor del av fjorårets tap.

Orkanen «Ida» og vinterstormen i Texas er blant katastrofene som trekkes frem. De førte til forsikrede tap på henholdsvis 36 og 15 milliarder dollar.

Flommene i Tyskland kostet også flere milliarder dollar.

I Norge er det blitt beregnet at forsikringsselskapene har utbetalt om lag 400 millioner kroner for skader forårsaket av uvær og andre naturskader i 2021.

Totale tap: 2.470 milliarder

De totale tapene fra naturkatastrofer i fjor, som inkluderer de som ikke var dekket av forsikring, beløp seg til 280 milliarder dollar, viser reassuransegigantens tall. Det tilsvarer drøyt 2.470 milliarder kroner.

Det er dessuten det fjerde største beløpet noen gang.

Antallet mennesker som omkom i naturkatastrofer, var på nær 10.000 – på linje med tidligere år, opplyses det.