<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterk start for de norske alpinanleggene

Tidlig snøproduksjon og rekordtidlig sesongstart har lokket folk til alpinbakkene, ifølge landsforening.

    Publisert 8. jan. 2020 kl. 10.25
    Oppdatert 8. jan. 2020 klokken 10.28
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 314 ord
    OPP 41 PROSENT: Oslo Vinterpark har hatt en vekst på 41 prosent i heiskortsalget, som gir en samlet oppgang i Oslo og omegn på 37 prosent, ifølge Alpinanleggenes Landsforening. Foto: NTB Scanpix

    Det har vært en svært god start på sesongen for landets alpinanlegg, melder Alpinanleggenes Landsforening.

    Pr. 31. desember var det registrert en økning i heiskortsalget på 15 prosent sammenlignet med samme tid ett år tidligere.

    «Vi kom tidlig i gang med snøproduksjon i høst, og for mange av våre medlemmer ble det også en rekordtidlig sesongstart i november med svært mange åpne heiser og bakker, og flotte vinterlige forhold som lokket folk ut», sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening, i meldingen.

    «Dette bidro til godt sesongkortsalg og godt besøk i juleferieukene hos anleggene våre».

    Kraftig Oslo-oppgang

    I det nye fylket Innlandet, som omfatter de gamle fylkene Hedmark og Oppland, har landsforeningen notert en fremgang på 8 prosent. Det er særlig Kvitfjell som bidrar til økningen, med en vekst på 13 prosent fra samme tid for et år siden.

    Oslo og omegn kan vise til en vekst på 37 prosent, drevet av 41 prosents oppgang for Oslo Vinterpark.

    Buskerud, som nå inngår i Viken fylke, har økt med 5 prosent, løftet av 20 prosents økning på Norefjell. Telemark-veksten oppgis til 29 prosent, der Gausta bidrar med en vekst på 49 prosent.

    I sør, vest og nordvest er det meldt om en vekst på 13 prosent totalt. Alpinanleggenes Landsforening løfter frem Voss, Hovden og Myrkdalen, som kan vise til vekst på henholdsvis 35, 20 og 20 prosent.

    Økt trafikk fra utlandet

    Ifølge Sylling Clausen melder fjelldestinasjonene dessuten om godt hytte- og leilighetssalg samt økende trafikk fra utenlandske markeder.

    Alpinanleggenes Forening har 200 medlemmer, som samlet representerer cirka 95 prosent av Norges samlede heiskortomsetning.

    Oppdal og Bjorli er ikke medlem, og inngår ikke i statistikken. Svenske Skistar, som driver anleggene i Hemsedal og Trysil, inngår ikke i foreningens beregninger før Skistar har offentliggjort sine resultater for første kvartal.