Konkursrytter Magne Modalsli dukket opp hos Tor Lillemoen i Hemsedal og sa de var blitt partnere

Eiendomsutvikler Tor Lillemoen fikk uvitende konkursrytter Magne Modalsli som ny hyttepartner i Hemsedal, hvorpå eiendommen var pantsatt langt over pipa.

INGEN GRUNN TIL FEIRING: Eiendomsutvikler Tor Lillemoen koser seg gjerne med bløtkake i skjærgården, men var ikke like fornøyd med å få en konkursrytter som sameier i Hemsedal. Foto: Privat

Forretningsmannen Magne Modalsli har tre kjøpesentre på tvangssalg samtidig, og er særdeles omdiskutert etter et turbulent forsøk på å raide distrikts-Norge for kjøpesentre. På Ål, Skreia og Notodden er kjøpesentrene begjært tvangssolgt, og på Notodden har banken tatt utlegg.

Tor Lillemoen er eiendomsutvikler, men hadde aldri hatt noe med Modalsli å gjøre før han dukket opp på trappa på hytta hans i Hemsedal, og hevdet han var Lillemoens nye partner.

I et sameie må man godkjenne hvem som blir ny sameier, og jeg har aldri blitt forespurt
Tor Lillemoen

– Har aldri blitt forespurt

Han snakker om en hyttetomt nær heisanlegget i Hemsedal. Tor Lillemoen kjøpte eiendommen, som er nabo til hans egen hytteeiendom, tilbake i 2009. Kjøpet ble gjort sammen med Bjørn Corneliussen.

Jeg sa til Modalsli at jeg fortsatt forholder meg til Bjørn Corneliussen
Tor Lillemoen

Senere oppførte Corneliussen en hytte på det som skulle være hans del av tomten, men duoen var like fullt sameiere på hele eiendommen.

– Modalsli sier han har overtatt andelen fra Corneliussen. Jeg har forsøkt å få kontakt med Corneliussen, men får ikke svar, sier Lillemoen.

– Jeg ser at Modalsli nå er tinglyst eier, men i et sameie må man godkjenne hvem som blir ny sameier, og jeg har aldri blitt forespurt.

– Jeg sa til Modalsli at jeg fortsatt forholder meg til Bjørn Corneliussen, sier Lillemoen.

NY PARTNER: Magne Modalsli kjøpte den andre halvparten av sameiet med Tor Lillemoen, og pantsatte hytta til 4,2 millioner for 10 millioner i problembanken Kraft Bank. Foto: Jarle Pedersen

Pantsatt over pipa

Konkursrytteren betalte ifølge grunnboken 4,2 millioner kroner for sin ideelle halvpart av eiendommen.

Modalsli har ikke besvart de seneste dagenes henvendelser. Av grunnboken fremgår det imidlertid at hytteeiendommen allerede fremstår belånt langt over pipa.

Bjørn Maaseide-banken Kraft Bank har tatt pant i eiendommen for hele 10 millioner kroner.

Riktignok knytter pantet seg til Magne Modalslis ideelle andel, og Lillemoen er følgelig ikke direkte berørt av pantsettelsen.

Kraft Bank fokuserer på problemkunder og kunder som ikke er som alle andre – de som ikke passer inn i skjemaene til DNB.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker