Solgte Geilo-hytte lynraskt for 25 mill.

Luksusmegler Christian Haatuft på Geilo brukte ti dager på å selge en 25-millioners luksushytte på Geilo. – Beste markedet på mange år, sier Haatuft.

PEISKOS: Hyttemegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren rapporterer om et glovarmt marked for luksushytter på fjellet. Foto: Foto: Ivan Kverme
Fritidsbolig

Få steder kan matche hytteprisene på Geilo, og når beliggenhet og standard er skyhøy, går det unna. Dog har det også har vært tilfeller de senere årene der luksushytter på Geilo har slitt tungt med å rike nordmenn til å grave så dypt i lommebøkene som selgerne krever.

Det gjaldt ikke for hytta eiendomsmegler Christian Haatuft hadde i Geilo Fjellandsby rett ved Kikutheisen.

SOLGT: Tjødnlia 324 på Geilo. Foto: Uthus Photography

Hytta ble solgt på bare ti dager. Flere interessenter meldte interesse, men den ene som viste størst interesse klarte å komme alene til forhandlingsbordet. Likevel måtte han strekke seg helt til 25 millioner kroner, hvilket var det samme som prisantydningen.

Jeg vil si at det er det beste hyttemarkedet som har vært på mange år
Christian Haatuft
<strong>Foto: Uthus Photography</strong> (1 / 18)

– Beste hyttemarkedet

– Det var flere interessenter inne, men det endte opp med en forhandling mellom selger og én av interessentene, sier eiendomsmegler Christian Haatuft til Finansavisen.

– Hva synes du om prisen?

– Prisen er god. Jeg mener prisen er god både for kjøper og selger. Du ville ikke kunne bygget noe for den prisen i dag - og ihvertfall ikke med den beliggenheten

– Kan du tolke noe om markedet ut av dette salget?

– Det er et bedre marked nå enn det har vært. Jeg vil si at det er det beste hyttemarkedet som har vært på mange år, sier Haatuft.

Flere dyre salg

Hytta ble bygget i 2013 og er på 290 kvadratmeter boareal. Det er første gang hytta omsettes i markedet. Tomten er på 1,1 mål og kan by på ski inn/ski ut både for langrenn og for alpint gjennom Kikutheisen som også leder til løypenettet i Geilolie.

Geilo Fjellandsby er et eksklusivt hytteområde med store mengder preparerte turløyper.

Innvendig har hytta skyhøy standard og panoramautsikt mot Geilo og Hallingskarvet. Hytta består blant annet av stue, kjøkken/spisestue, tv-stue, fem soverom og tre bad.

Ikke langt unna ble det solgt en hytte til 30 millioner kroner rett før sommeren.

I august ble det solgt en hytte kun et steinkast unna. Denne gikk for hele 48 millioner kroner.

Men én blir aldri solgt

Men ikke alt flyr unna i de øverste prisklassene. På den andre siden av Geilo, ligger ytterligere en dyr hytteiendom til salgs. Hytta, som har navnet Skarvegløtt, har en prislapp på 39 millioner kroner etter å ha vært forsøkt solgt i hele 11 år.

Scandinavian Beverage Group-gründer Steinar Mikkelsen bygget hytta som sto ferdig i 2005 etter å ha kostet 90 millioner kroner å bygge.

Opprinnelig la Nils Nordvik den ut for 60 millioner kroner, men etter at han mislyktes forsøkte Miguel Sørholt seg etter å ha kuttet prisen til 46 millioner. Senere gjorde Hans Houeland et forsøk - også det var mislykket. I fjor ble prisen kuttet ytterligere til 39 millioner kroner, og der ligger den fortsatt med Krogsveen som megler.