Norefjell-hytter fløy unna på rekordtid

Anders Langtind brukte en måned på å selge 22 hytter til mellom 4 og 5 millioner på Norefjell. Morten Høegh har brukt to år på 18 luksusleiligheter til opptil 18 millioner, og har fortsatt 7 igjen.

EKSKLUSIVT: Priser på opp mot 18 millioner kroner har ikke fungert som magnet på hyttekjøpere på Norefjell selv om leilighetene ligger helt inntil alpinbakken. Kvadratmeterprisen er opp mot 86.000. Foto: Sem & Johnsen

Arne Blystad og Adolfsen-brødrenes Norefjell-satsing med høydebasseng for tidlig snøproduksjon, nye skiheiser, bakker, sykkelveier og bedre langrennsløyper har skapt optimisme.

Men selv om Blystad og Adolfsen har tatt sin fineste tomt på Norefjell, og bygget store leiligheter i luksusklassen er det begrenset betalingsvilje i klassen 16 til 18 millioner.

Eiendomsmegler Morten Høegh i Sem & Johnsen har jobbet med salg av leilighetene i to år, men selv om prosjektet er helt ferdig, står fortsatt 7 leiligheter usolgt på hjemmesiden.

– Planen var å selge alt før prosjektet var ferdig, så det har gått saktere enn forventet. Det å selge dyre leiligheter går ikke av seg selv. Det gjelder over alt. Det er mye å velge mellom, sier Morten Høegh.

TING TAR TID: Hyttemegler Morten Høegh i Sem & Johnsen innrømmer at det har tatt lengre tid enn ventet å selge luksusleilighetene for opptil 18 millioner helt øverst på Norefjell. Foto: Foto: Ivan Kverme

Selger for 86.000 pr. meter

Av de 18 solgte er 11 leiligheter tinglyst på sluttkjøper. Der finner vi kjente Norefjell-navn som Ellen Sissener, Alexander Munch-Thore, Birger Nergaard og Merete Olsen samt Andrea Mørch Nergaard, Otto Tschudi, Erik Bøhler og Gudleiv Bjørklund i tillegg til to Blystad-navn.

Alle leilighetene er over to plan. De små på 110 kvadratmeter er priset til 9,5 millioner tilsvarende 86.000 kroner kvadratmeteren i fjellheimen. De største til 18 millioner er 260 kvadrat.

– Vi har fortsatt flere interessenter, og nå er det så flotte forhold at det vil hjelpe, sier Høegh.

Han skryter av svært høy standard, fire soverom, tre bad og to garasjeplasser. Beliggenhet midt i bakken og langrennsløypene rett ut. Og en voldsom utsikt.

PENT Å SE PÅ: Fra Øvre Norfjelltunet ser man Kongsberg, Gaustatoppen og Hallingskarvet. Men er det verdt 18 millioner? Foto: Sem & Johnsen

– Jeg har også andre leiligheter - én på «Norefjelltunet» til 15 millioner og en på «903» til 10 millioner. Samt tomter til 6 millioner. Ingenting av dette løper av seg selv.

22 hytter på en måned

Men det som løp av seg selv på Norefjell, var det Anders Langtind i Privatmegleren la ut ved kjempehotellet Norefjell Ski & Spa. Hotellet slet i sin tid med salget rundt finanskrisetider, men Jørgen Haraldseth, Morten Brevik og Bernhard Tandberg lyktes langt bedre med kjedet hytteløsning med carport mellom under navnet Norefjellsetra.

ATTRAKTIVT: De kjedede hyttene på Bøseter på Norefjell har gått unna i høyt tempo med priser rundt 4,5 millioner kroner som gir kvadratmeterpris på 37.000. Foto: Privatmegleren

– Det var totalt 22 hytter for til sammen 100 millioner kroner. Alt ble solgt ut på under en måned, sier Anders Langtind.

Og da var hyttene kun på tegnebrettet.

FORT GJORT: Anders Langtind i Privatmegleren fikk en lett jobb med å selge Norefjellsetra til folkelige priser rundt 4,5 millioner. Foto: Eivind Yggeseth

Prisene lå mellom 4,3 og 4,8 millioner for 120 til 130 kvadratmeter. Også Langtind beskriver standarden som veldig god. Kjøperne kan glede seg over sol, utsikt og umiddelbar nærhet til både langrennsløyper og alpint.

Hotellet sperret

Men også Norefjellsetra har en tung forhistorie. Før finanskrisen het prosjektet Bukkespranget, men grunneier hadde lovet hotellet at han ikke skulle starte før hotellet sa «ja». Problemet var at hotellet slet så tungt at grunneier aldri fikk «ja», og solgte tomta.

Flere aktører har lekt med planer om større tomter, men kommunen har ønsket mer fortetting. Da kom Haraldseth, Brevik og Tandberg opp med kjedeløsningen som kommunen ønsket å stille seg bak.

Med modulsett er byggetiden kort, og kjøperne kan belage seg på å flytte inn i de to første byggetrinnene allerede i vinter, og nye byggetrinn er på vei slik at det totalt blir 52 hytter.