KjøpLogg inn

Solgte Trysil-luksus for 80 millioner kroner på én dag

11 hytter med en totalverdi på 80 millioner kroner ble lagt ut for salg forrige fredag. Alle ble solgt med en gang.

Publisert 27. jan. 2020 kl. 19.55
Oppdatert 29. jan. 2020 klokken 07.49
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 420 ord
GIKK UNNA: Fundament Gruppen legger ut andre byggetrinn raskere enn planlagt.  Foto: Fundament Gruppen

– Dette er helt ekstraordinært, sier Terje Gjeisklid i Fundament Gruppen om salgsstarten.

På Fageråsen, det høyest beliggende boområdet i Trysil, har Fundament Gruppen planer om å bygge 24 hytter med en estimert salgspris på 200 millioner kroner i prosjektet Mountain Chalet. I første byggetrinn, som nå er solgt, er det 11 hytter med en salgspris på mellom 7,5 og 8,5 millioner kroner.

– Med tanke på prisklassen hadde vi regnet med at salget skulle ta litt lenger tid. Dette har gått over all forventing, sier Gjeisklid.

 Priset dere for lavt?

– Nei, jeg tror vi har priset riktig. Vi traff nok et behov der ute for hytter som er litt utenom det vanlige.

Han nevner utsikten, det eksklusive preget og nærheten til både langrenns- og alpinløyper som grunner til at prosjektet skiller seg ut på Trysil.

200 MILLIONER: Prosjektet Mountain Chalet består av i alt 24 hytter. Foto: Fundament Gruppen

Nye syv hytter

Salgssuksessen gjør at utbyggeren legger ut det neste byggetrinnet allerede denne uken, med syv hytter og en total salgsverdi på rundt 60 millioner kroner. Hyttene har priser fra 8,5 millioner kroner.

– Blir dette noe av det dyreste vi finner på Trysil?

– Det er tidligere solgt hytter opp mot 20 millioner kroner, men det er nok første gang det bygges et så stort volum i denne prisklassen.

 Legger dere prisen høyere enn planlagt på de neste byggetrinnene?

– Nei, vi følger de prisene vi har satt for hele prosjektet.

174 kvadrat

Alle hyttene er i utgangspunktet helt like med en størrelse på 175 kvadratmeter. Tomteplasseringene gjør at prisene varierer. Ambisjonen er at første byggetrinn står ferdig påsken 2021.

Utbygger i prosjektet er Fageråsen Chalet AS, som er hundre prosent eid av Fundament Gruppen. Sistnevnte har kontorer på Jessheim og i Elverum, og leverte i 2019 boliger og fritidsboliger for cirka 550 millioner kroner. Gjeisklid er styreleder og deler eierskapet med daglig leder Jan Cato Åslie.

– Vi har stor tro på Trysil som destinasjon og ser at Trysil vokser videre som en av Norges største alpindestinasjoner, sier Gjeisklid.

EKSKLUSIVT: – Vi traff nok et behov der ute for hytter som er litt utenom det vanlige, sier Terje Gjeisklid i Fundament Gruppen. Foto: Fundament Gruppen

Prosjekter med Dæhlie

Selskapet har ikke bygget i Trysil på flere år, men har store prosjekter underveis i Hafjell og på Sjusjøen. Hafjelltunet og Sjusjøparken er to eksempler på selskapets utbygginger. Begge prosjektene er i samarbeid med Bjørn Dæhlie.

– Fritidsboligmarkedet fungerer veldig bra om dagen. Det ser vi også på Hafjell og Sjusjøen.

Fundament Gruppen solgte i forrige uke sin hittil dyreste hytte på Hafjell, til 15 millioner kroner.