Tvinger norsk resort ved Svartehavet til utsettelse

Black Sea Property har jobbet med bygging av en resort ved Svartehavet siden 2007. I sommer skulle det åpnes, nå corona-utsettes det.

– Vi hadde allerede signalisert at vi ikke skulle åpne 1. mai, så det kunne etter omstendighetene vært tøffere, sier Egil Melkevik.

Han er styreleder i Black Sea Property som er notert på Merkur Market. Selskapets eneste engasjement er bygging av resorten Sunrise Gardens Resort ved Svartehavets kyst i Bulgaria.

Fra hånd til munn

– Det hadde vært mer dramatisk om vi skulle ha åpnet 1. mai og solgt reiser. Da hadde vi hatt ansvar for å gi kjøperne et alternativt opphold. For oss får det ikke økonomiske konsekvenser, sier han.

Selv om det ikke får noen umiddelbar virkning, er en utsettelse dårlig nytt for Baltic Sea Property. 

Selskapet lever finansielt fra hånd til munn og måtte i februar kjøre en emisjon blant sine aksjonærer på rundt 10 millioner kroner for å kunne finansiere et avdrag på tilsvarende beløp.

– Vi har etter avdraget 7,5 millioner euro i gjeld, og vi har fremdeles en ambisjon om å få refinansiert den. Denne situasjonen gjør at det kan ta litt lengre tid, men styret er optimistisk med tanke på å finne gode løsninger, sier Melkevik.

Når selskapet åpnes er altså uvisst, men byggingen av de 950 leilighetene startet for hele 13 år siden.

Startet i 2007

Prosjektet ble påbegynt i 2007, fikk en stopp i 2010 på grunn av finansielle problemer, og ble restartet i 2016 med endrede planer og konsept. Tregt salg av leiligheter og økonomisk trøbbel har skapt store forsinkelser. Resorten skulle egentlig åpnet i 2018, men i mai 2018 ble åpningen skjøvet til 2019. I august i fjor ble blokker med totalt 600 leiligheter ferdigstilte. Ytterligere 350 skal bygges i to nye blokker.

– Vi vil ikke få inntekter på de som står ferdige i år. De skal testes ut, og så er de klare til sommeren 2020, sa Melkevik til Finansavisen i juni i fjor.

Vil gjerne hente mer

– Hadde vi hatt sterkere kapital i ryggen, hadde vi hentet inn mer hver gang, vi henter bare det vi til enhver tid trenger, sa han.

Selskapets børsverdi lå torsdag på 42 millioner kroner.