XXL-gründer fikk XXL-pris

Tore Tidemandsen ba om 38 millioner for hytta på Onsøy. Et knallsterkt marked tok ham på ordet og ga 37,5 millioner. – Det er flere dyre hytter i år enn i fjor, sier hyttemegler Gustav Sædberg.

TRAFF PLANKEN: Kort reisevei fra Oslo til Onsøy ga denne velholdte eiendommen fantompris i starten av corona-året. Foto: Privatmegleren
Fritidsbolig

Det kryr av dyre hytter på Finn. 13 år etter finanskrisen øyner hytteselgerne håp. XXL-gründer Tore Tidemandsen er førstemann i år som fikk storfisk. Hans salg på Onsøy skjedde til en pris på 37,5 millioner kroner - så godt som identisk med prisantydningen.

Å få prisantydning på så dyre hytter har hørt til sjeldenhetene i hyttemarkedet de senere årene.

Onsøy-salget er blant de aller dyreste sjøhyttesalgene noen gang. 

En gjennomgang Finansavisen har gjort over hyttesalg de seneste fem årene viser dog at konkursoppkjøper Hans Petter Bjarøy var over da han i 2017 solgte sin kjempeeiendom i Kragerø til Nick Tollefsen for 44 millioner. Ellers er det tynt i det prissjiktet.

– Flere dyre enn i fjor

– Flere har lagt ut eiendommer i høy prisklasse, men det er noen eiendommer som har vært planlagt for salg tilbake i tid. Jeg tror ikke det er noen bevisst coronaeffekt selv om noen nok vil prøve seg, sier hyttemegler Gustav Sædberg i Privatmegleren Sædberg og Lian i Kristiansand.

Selv har han vært oppe i 15,5 millioner kroner så langt i år for en hytte som ble solgt i Lillesand på én uke.

– Jeg ser det er lagt ut en eiendom på en holme i Brekkestø til 23,5. Den lå vel også ute i fjor. Samt en hytte til rett under 20 millioner i Lillesand der det er bygget ny hytte. Det er mer fart på kjøpersiden, men fortsatt er det få selgere, sier Sædberg.

30 MILL: Hyttemegler Gustav Sædberg forsøker å få 30 millioner for dette stedet i Blindleia. Foto: Stein Olsen

– Flere selgere har ikke kunnet åpne hyttene sine før de siste ukene. Som megler i mange år vil jeg ikke si at det er en unormal sesongstart på antall hytter ut for salg. Men det er kommet flere dyre ut for salg enn i fjor, sier Sædberg.

Prisstopp i 15 år

Fra de senere årene har det vært enkelte gode salg selv om nivåene ikke har vært høyere enn de man så rett over tusenårsskiftet da Ola Mæle solgte sin eiendom i Blindleia til Karl Johan Sunde for 34 millioner.

Det høyeste salget i år utenom Tidemandsen-salget er Nick Tollefsens salg av en nyoppført hytte i Kragerø for 27,5 millioner. I fjor var det minst tre salg over 25 millioner der Brian Ole Jepsens kjøp for 33 millioner i Sandefjord fra Åge Thoresen var det høyeste foran krafttrader Einar Aas' salg av Vrakviga til advokat Knut Glad for 32 millioner.

Det ble bråstopp på fjellet i mars, men nå er det svært god interesse igjen. Hyttekjøperne har fått et ekstra spark bak når de er blitt tvunget til å feriere i Norge
Petter Birkrem, Privatmegleren

I 2018 fikk endelig Dag Høili solgt sin eiendom i Lillesand for 25 millioner etter å ha startet prosessen på 44 millioner. Bedre gikk det for Sigurd Haraldssøn Astrup og Erland Bassøe som solgte i Færder og Tjøme for henholdsvis 30 og 33 millioner.

Årene før var det ikke salg klart over 30 millioner kroner.

Dyre hytter seneste år

ÅrstallAdressePrisSelgerKjøper
2020Hubuktaveien 65, Gressvik37,5

Tore Tidemandsen

2020Geitholmsunda 2, Kragerø27,5Nick Tollefsen

Anette Furuholmen Warberg

2019Holmeveien 154, Tjøme25Nils Helmer Juell

Lars B. Thoresen

2019Sjøbakkveien 25, Sandefjord33Åge Thoresen

Brian Ole Jepsen

2019Stølepynten 40, Grimstad32Einar AasKnut Glad
2018Kampedalsveien 19, Høvåg25Dag Høili

Robert Hvide Macleod

2018Leirkil 2, Færder30Sigurd Haraldssøn Astrup

Ole Martin Braathen

2018Håholmen 1, Tjøme33Erland Bassøe

John og Tone Andersen

2017Ærøy 3, Kragerø44Hans Peter BjarøyNick Tollefsen
2017Humleøya 1, Lillesand25,5Kjell Mørkholmen

Hans og Cathrine Furuholmen

2016Kariodden, Gressvik27,5Anco EnterpricesRiulf Rustad
2016Neholmveien 67, Tjøme30,75Tom og Stein Kittelsen

Celestine Clauson

2015Søndre Bærøyveien 58, Kragerø26Annie Sofie Jimenez De MoraJulie Holm Tveit
2015Stølepynten 40, Grimstad30Andreas Ove UglandEinar Aas

43 mill. er høyest

I år er det i tillegg til Tidemandsens eiendom lagt ut en stor eiendom i Son til 43 millioner til tross for at hytta ligger i andre rekke, dog med noe strandlinje. Platou-familien har lagt ut sin eiendom i Blindleia for 30 millioner.

Det er også lagt ut en boliglignende eiendom på Tjøme, dog med stor brygge, til rundt 30 millioner. 

Det samme gjelder en eiendom på Skjæløy i Fredrikstad som Petter Birkrem også skal forsøke å få 30 millioner for. Hytta ble lagt ut i høstferien i fjor, men da var sesongen slutt.

30 MILL: Petter Birkrem forsøker å få 30 mill. for denne hytta i Fredrikstad. Foto: Inviso Foto

Birkrem er mest kjent for hyttesalg på fjellet, og selv om han gjør en visitt ved sjøen, opplever han plutselig trykk også på fjellet.

– Det ble bråstopp på fjellet i mars, men nå er det svært god interesse igjen. Hyttekjøperne har fått et ekstra spark bak når de er blitt tvunget til å feriere i Norge, sier Birkrem.