Trygve Bjarkø vil selge barndomsdrøm for 42 millioner på Nøtterøy

– Det er kjempetrykk, sier eiendomsmegler Elisabeth S. Bakke om eiendommen Trygve Bjarkø kjøpte for 5,5 millioner og nå vil selge for 42.

GUTTEDRØM: Trygve Bjarkø hadde drøm om strandeiendom da han som gutt var avisbud i Sandefjord. Nå selger han eiendomen på Nøtterøy for 42 millioner for å realisere drømmen om et gårdsbruk. Foto: Jan Henning Thoresen
Fritidsbolig

– Vi har nå hatt 45.000 treff på Finn, sier eier Trygve Bjarkø om det som er Norges dyreste landsted i markedet.

Beliggenheten er Nøtterøys vestside med stort hus, strandlinje, molo og svømmebasseng med saltvann - samt et eget orangerie med helårsvarme, sitrusfrukter og oliventrær.

– Orangerie er et litt jålete navn for drivhus, legger han til.

Bjarkø kjøpte eiendommen som fritidsbolig tilbake i 2004. Prisen var 5,5 millioner kroner, hvorpå han i 2012 overførte den fra firmaet sitt til privat eie for 5,9 millioner.

Teknisk verdi: 55 mill.

Når han nå krever 42 millioner for eiendommen er det etter at han har investert betydelige summer i den.

– Jeg har ikke noe tall på det, men det er store summer, sier han.

Trygve Bjarkøs eiendom på Nøtterøy er til salgs for 42 millioner. (1 / 9)

Takstmannen skal ha satt en teknisk verdi av eiendommen på 55 millioner kroner. 20 av dem handler om tomten, 20 millioner for hovedbygget og 15 millioner for uteanlegget.

– Det er terrasser i teak og ellers bra materialer, naturstein og slikt. Det tok åtte år å få byggetillatelse. Nå får man bare en kald skulder her i kommunen hvis man vil gå i gang med restaureringsobjekter.

Da jeg gikk som avisbud hjemme på Nøtterøy hadde jeg en drøm om å kjøpe hus i strandsonen. Nå har jeg bygget ferdig og er klar for neste prosjekt
Trygve Bjarkø

– Jeg hadde en drøm

Eiendommen er på 2,6 mål med 500 kvadratmeter bygningsmasse hvorav 400 er primærrom. Strandlinjen er på 100 meter inkludert molo. Sol er det også.

– Når solen går ned klokken 9 i Vrengensundet har jeg sol i halvannen time til, sier Bjarkø.

Han omsøkte eiendommen fra fritidseiendom til bolig. Til alt hell har Nøtterøy aldri hatt boplikt. Selv er han eiendomsutvikler gjennom 30 år med fokus på hus, boligblokker og noe næringsbygg. Han har konsentrert seg om Tønsberg, Færder, Horten og Drammen.

NY DRØM: Trygve Bjarkø vil bygge opp et gårdsbruk. Foto: Privat

Landstedet på Nøtterøy har sammenheng med interessen for eiendom.

– Da jeg gikk som avisbud hjemme på Nøtterøy hadde jeg en drøm om å kjøpe hus i strandsonen. Nå har jeg bygget ferdig og er klar for neste prosjekt, sier han.

– Jeg tenker å kjøpe et gårdsbruk i stedet. Det er også en drøm.

– Et kjempetrykk

Boligen på Nøtterøy ble bygget av en hvalskytter som brukte alle pengene sine på tomten, og bygget et lite hus. Senere har en annen eier bygget en mengde bygninger som Bjarkø rev for å sette opp et stort hus med mye underjordisk areal som hjemmespa og hjemmekino.

Kun John Fredriksen og en annen eier har et hus så stort på Nøtterøy.

I tillegg til rivningsarbeidene og oppbyggingen av hovedhuset har Bjarkøs investeringer i eiendommen handlet om restaurering av moloen samt saltvannsbassenger i tillegg til orangeriet og hageanlegget.

Bare sistnevnte skal være stipulert til å koste godt over ti millioner.

Eiendomsmegler Elisabeth S. Bakke i Bakke Sørvig & Partners forteller om mange planlagte visninger.

– Det er et kjempetrykk, sier hun.

nøtterøy
trygve bjarkø
Nyheter
Fritidsbolig
Bolig