Kjøpte kongeeiendom på Tjøme

Private Equity-topp Jørgen Kjærnes har tømt bankkontoen kjøpt en kjempeeiendom kort vei fra kongefamiliens tilholdssted på Mågerø.

Publisert 10. sep. 2020 kl. 15.17
Oppdatert 12. sep. 2020 klokken 11.36
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 409 ord
ÅRETS NEST DYRESTE: Jørgen Kjærnes og Kine Burøy-Olsen leder private equity-selskapet Cubera. Deler av pengene har de nå investert i en storslagen eiendom på Tjøme. Foto: Iván Kverme

Jørgen Kjærnes og Kine Burøy-Olsen så tidlig at 2020 skulle bli hyttesommeren fremfor noen. Tilbake i mai kjøpte de en monstereiendom på Tjøme i nærheten av Mågerø der kongefamilien har sitt sommersted.

USJENERT: Jørgen Kjærnes' nye ferieeiendom på Tjøme består av en egen odde med dypvannsbrygge, stor bygningsmasse og en tennisbane i skogen bak. Foto: 1881.no

Hyttekjøpet er først gjennomført nå, helt i slutten av august. Her fremkommer det at Kjærnes og Burøy-Olsen har betalt 37 millioner kroner for eiendommen som ligger i Nautnesveien 109 på nordøstspissen av Tjøme ved innseilingen til Vrengensundet.

Burøy-Olsen og Kjærnes er henholdsvis daglig leder og gründer av private equity-selskapet Cubera med mer enn 3,5 milliarder euro til forvaltning.

Tennisbane

Eiendommen er særdeles stor og ligger helt usjenert til med lang strandlinje, dypvannsbrygge, stor bygningsmasse og til og med en tennisbane som delvis ligger inne på eiendommen til nabo Gunnar Frederik Selvaag og er et spleiselag slik at den disponeres sammen med en håndfull andre naboer.

TO STORSALG: Eiendomsmegler Tore Solberg i Sandefjord har gjort Norges to dyreste hyttesalg i år. Foto: Foto: Eiendomsmegler 1

Bak salget står eiendomsmegler Tore Solberg i Sandefjord, som også var mannen som sto bak salget av den gamle hytta til Dronning Sonjas familie, også det på Tjøme, men i Røssesundet litt lenger syd.

– Jeg kan bare bekrefte at jeg har solgt Nautnesveien 109 i det stille. Eiendommen særpreges av at den har en usedvanlig stor tomt med mye bygningsmasse og sol så lenge sola er oppe helt til den går ned over Kiwi Kjøpmannskjær i Vrengensundet, sier Tore Solberg til Finansavisen.

27,4 mål tomt

Selger av eiendommen er Erik Lenander Heidenreich. Han kjøpte selv eiendommen tilbake i 1985 - da for en pris på 1,6 millioner kroner. Salgsprisen nå på 37 millioner er den nest høyeste prisen oppnådd på en fritidseiendom i 2020, kun slått av Sonja-eiendommen som Jan Kolberg solgte til Anders Wilhelmsen for 47,5 millioner kroner.

Kjærnes og Burøy-Olsens eiendom er på hele 27,4 mål fordelt på to bruksnumre. Den har hovedhytte på 160 kvadratmeter samt gjestehytte på 68 kvadratmeter og en liten sjøbod. Strandlinjen er på nærmere 450 meter og inneholder blant annet en dypvannsbrygge.

Hytta er av eldre dato, og selv om den skal være oppgradert så skriver dette seg en god del år tilbake i tid. Det gir rom for at private equity-toppene kan prøve seg frem med en og annen malerkost med mindre de setter bort alle oppdrag til lokale håndverkere.

Jørgen Kjærnes var utilgjengelig da Finansavisen forsøkte å komme i kontakt med ham i går.