Solgte for 100 mill. på tre dager

Solon Eiendom fristet med små leiligheter med prislapper fra 1,6 millioner kroner ved alpinanlegget i Hemsedal. Da kokte det.

FØRSTE TRINN UTSOLGT: Fjellandsbyen i Hemsedal traff blink med små leiligheter som mange har råd til. Neste salgstrinn blir nå fremskyndet. Illustrasjon: 3Destate
Fritidsbolig

– Over 400 interessenter meldte seg og telefonen ringte uten stopp fra salget startet mandag, sier Gjermund Svendsen-Rosendal, daglig leder i EiendomsMegler 1 Fjellmegleren i Hemsedal. 

Solon Eiendom  og Torseth-familien, som eier Skogstad Hotell i sentrum av bygda, har gått sammen om prosjektet Fjellandsbyen, som får 330 leiligheter nederst i alpinanlegget. Medeier er også Hans Martin Haug i Clarksons Platou Real Estate, med en mindre andel.

Interessen var så stor at vi måtte ha loddtrekning på flere av leilighetene
Gjermund Rosendal-Svendsen, EiendomsMegler 1 Hemsedal

Lokker med lave priser 

Fjellandsbyen skiller seg ut fra andre leilighetsprosjekter på fjellet ved at flertallet av leilighetene kommer i ministørrelser på 21, 35 og 44 kvadratmeter. 

Dermed blir inngangsbilletten for en liten selveierleilighet på fjellet også lav, og det åpner for en langt større kjøpergruppe som har sett seg forbigått av prisene som har skutt i taket på alpindestinasjonene. 

KOMPAKT: Fjellandsbyen har flest leiligheter på 44 kvadratmeter med soveplass til seks personer. Illustrasjon: 3Destate

Prislappene spenner fra 1,6 millioner kroner for den billigste ettromsleiligheten på 21 kvadratmeter, via 2,4 millioner for en toroms på 35 kvadratmeter, til 2,9 millioner for toromsleiligheter på 44 kvadratmeter med to ekstra dobbeltsenger i høyden i en sovealkove. 

Arkitektene har dermed klart å designe en familieleilighet med tre dobbeltsenger og plass til seks personer på 44 kvadratmeter. Det slo an i markedet.

Utsolgt på tre dager

Da Fjellandsbyen åpnet salget av 26 selveierleiligheter i første salgstrinn, gikk salget lynraskt, ifølge Svendsen-Rosendal.

– Det var høyest etterspørsel etter familieleilighetene på 44 kvadratmeter. Men det var rift om alle leilighetene. Vi rakk å selge 18 av 26 leiligheter mandag.

HAR ALDRI OPPLEVD LIGNENDE PÅGANG: Gjermund Svendsen-Rosendal i Fjellmegleren Hemsedal. Foto: Nina Skalleberg

– Interessen var så stor at selger måtte ha loddtrekning på flere av leilighetene etter at mange sendte inn skriftlig budskjema på de samme leilighetene samtidig.

– Vi solgte samtlige 26 leilighetene for 100 millioner kroner og var utsolgt på kun tre dager. Dette har aldri skjedd før for nybyggprosjekter på fjellet, hevder Svendsen-Rosendal.

Traff luksusmarkedet også

Kun fire av de 26 leilighetene i første salgstrinn runder 100 kvadratmeter. Den dyreste, en penthouseleilighet på 101 kvadratmeter med hems uten målbart areal og 34 kvadratmeter takterrasse, var priset til 9 millioner kroner. Også den ble solgt.

Prosjektleder Torgils Kvam i Solon Eiendom sier prosjektet også traff luksusmarkedet.

FØLGER ETTERSPØRSELEN I NESTE TRINN: Arkitekt Siv Larson i HRTB har tegnet Fjellandsbyen og Torgils Kvam er prosjektleder i Solon Eiendom. Foto: Katrine Lunke

– Én kjøper slo til på tre leiligheter, de to dyreste toppleilighetene på fronten med utsikt over alpinanlegget, og en tilliggende på 44 kvadratmeter.

Kjøperen skal slå ned veggene mellom de tre leilighetene for å lage en kjempeleilighet på 259 kvadratmeter.

– Han betalte 20,6 millioner kroner for de tre leilighetene til sammen, med hems og takterrasse. Det er et etternavn du har hørt om, mer kan jeg ikke si, sier Kvam.

SOLGT: Gjermund Svendsen-Rosendal tror folk satt og ventet på de store leilighetene med panoramautsikt over skianlegget. Illustrasjon: 3Destate

Likevel høyt priset

Selv om de minste leilighetene har en lav inngangspris, er det langt ifra rimelig å kjøpe leilighet i Fjellandsbyen om man ser på kvadratmeterprisen.

Den billigste leiligheten til 1,6 millioner kroner prises til 76.200 kroner pr. kvadratmeter. Den dyreste penthouseleiligheten, med privat takterrasse på 34 kvadratmeter, koster 89.000 kroner pr. kvadratmeter. 

Til sammenligning er gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte fritidsboliger 54.500 kroner i Hemsedal.

solon
solon eiendom
eiendomsmegler 1 fjellmegleren
gjermund svendsen-rosendal
fjellhytte
hytter
hemsedal
nybygg
Nyheter
Fritidsbolig