Skatteflyktning kjøpte Kvitfjell-luksus

Niels G. Stolt-Nielsen hadde en veritabel kamp med norske skattemyndigheter da han flyttet til London. Nå satser han på ski-in ski-out til 20 millioner på Kvitfjell.

SATSET 20 MILL: Niels G. Stolt-Nielsen har sikret seg hytte på Kvitfjell til vinteren. Foto: Eivind Yggeseth
Fritidsbolig

Stolt-Nielsen-sjef Niels G. Stolt-Nielsens forhold til Norge ble ikke ødelagt selv om han i 2001 flyttet til London, og endte opp med en intrikat skattekrangel med norske myndigheter. I 2005 gikk skipsrederen til sak mot staten, og krevde ligningen omgjort for årene 2001 til 2005.

Stolt-Nielsen tapte på alle punktene. Han slapp likevel skatt for tre av årene på grunn av en tabbe ved ligningskontoret. Skatteflukten gjorde imidlertid ikke at han solgte eiendommene i Norge, og nå har han kjøpt mer.

80.000 pr. kvadratmeter

En fersk registrering viser at Niels G. Stolt-Nielsen har kjøpt en eiendom i Svartskardvegen på Kvitfjells vestside. Eiendommen ligger midt i skibakken med løyper på begge sider, så her kan han velge om han vil starte dagen til høyre eller til venstre.

Prisen på eiendommen i Svardtskardvegen 402 er på 20 millioner kroner. Selger er Christian Leonthin. 

Leonthin kjøpte eiendommen i 2013, mens hytta på den 1,4 mål store tomten er på 252 kvadratmeter. Kvadratmeterprisen var følgelig rett under 80.000 kroner.

Ikke Kvitfjellkonge

Selv en pris på 20 millioner kroner bringer ikke Stolt-Nielsen opp i toppsjiktet på Kvitfjell. Nylig kjøpte REC-arving Tone Bjørseth-Andersen og ektemannen John Andersen jr en hytte lenger opp i samme vei. Prisen her var på hele 35 millioner kroner, men så var også hytta større – hele 380 kvadratmeter. Her var kvadratmeterprisen 92.000.

Det lever garantert Stolt-Nielsen godt med. Sammen med familiemedlemmer eier han en gigantisk eiendom i Slevikkilen rett syd for Hankø. Her snakker vi 31 mål helt i strandkanten.

Stolt-Nielsen har også eid en leilighet i på tuppen av Gimle terrasse fra midt på 1990-tallet.

Niels G. Stolt-Nielsen er Norges 57. rikeste med en formue på 4,4 milliarder kroner, ifølge Kapital.

kvitfjell
niels g. stolt-nielsen
Nyheter
Fritidsbolig