Renholder betalte 20 millioner for morens giganteiendom

Svenn Kristian Stray (54) driver renholdsfirma fra Bærum. Nå har han gitt 20 millioner for en giganteiendom i Lindesnes.

STORT I HAVGAPET: Svenn Kristian Stray, som driver Fokus Renhold, har kjøpt Lillevik i Lindesnes som er på 7 mål og omfatter tre eiendommer med tre hovedhus og totalt ni hus. Foto: 1881.no
Fritidsbolig

Gammel kjærlighet ruster ikke for Svenn Kristian Stray. Som kjærligheten til eiendommen Lillevik midt mellom Mandal og Lindesnes. Nesten ytterst i havgapet ligger de tre eiendommene Lillevik 62, 64 og 66.

Eiendommene er totalt på 7 mål og består av tre bolighus samt seks mindre bygninger og et gedigent bryggeanlegg. Det opprinnelige huset er tilbaketrukket på eiendommen. De andre byggene har poppet opp på 2000-tallet nærmere sjøen – hvitmalte og med røde tak.

Lillevik 62. Kart. Foto: Maps4News

Slo Røkke

– Det er en vanlig eiendomstransaksjon fra mor til sønn, sier Svenn Kristian Stray til Finansavisen.

– Jeg har vært på eiendommen i 55 år, legger han til.

Prislappen på 20 millioner kroner er imidlertid langt fra vanlig her i området – i sær ikke for en transaksjon internt i familien.

Prislappen slår til og med det Kristian Monsen Røkke punget ut da han ga 18 millioner kroner for en eiendom i Mandal tidligere i år.

– Vi hentet inn en verdivurdering fra en lokal eiendomsmegler, sier Stray til Finansavisen uten å bekrefte at prislappen på 20 millioner var identisk med taksten.

Selger av eiendommen var hans mor, Kirsten Stray, som selv overtok eiendommen i 2018 i form av uskifte etter at den først kom inn i familien helt tilbake i 1958.

Lønnsomt renhold

Svenn Kristian Stray er ingen profilert aktør, men har drevet Fokus Renhold i Bærum siden 2003, og står oppført med 15 ansatte. 

Selv er han bosatt på Nesøya i Asker.

Selskapet har vært lønnsomt i alle år, og fra en omsetning på 6–7 millioner kroner i første del av 2000-tallet med overskudd på et par millioner økte omsetningen til over 20 millioner i 2010. I denne perioden leverte selskapet overskudd på opp mot og over 4 millioner.

De senere årene har omsetningen vist en fallende tendens til 8,9 millioner kroner i 2019 med et resultat på 1,3 millioner.

svenn kristian stray
lindesnes
Nyheter
Fritidsbolig