Det var flest omsetninger i Trysil, Vinje og Ringsaker kommune.
– I tillegg til veksten i brukthyttemarkedet kommer et betydelig antall nybygde fritidsboliger i Norge, hovedsakelig på fjellet og innlandet. Norge opplever nå en kraftig fritidsboligboom, og det spesielt på fjellet, sier Lauridsen.
Sjøhyttene hadde en gjennomsnittspris på 3 ,1 millioner kroner, opp 11,5 prosent fra 2019, mens fjellhyttene hadde en gjennomsnittspris på 2,6 millioner, opp 4,9 prosent fra året før.
Innlandshyttene hadde en gjennomsnittspris på 1,4 millioner kroner, opp 3,2 prosent fra 2019.
Lauridsen mener prisutviklingen reflekterer tilbudssiden.
– Den kraftige oppgangen for sjøhytter følger av at sjøhytter er et knapphetsgode i Norge med begrenset tilbud på grunn av byggeforbudet i 100-metersonen. Dessuten pågår en kraftig innskjerpelse på praktiseringen av byggeforbudet, spesielt i pressområdene i strandsonen. Det tilsier ytterligere vekst her, hvis den sterke etterspørselen vedvarer, sier han.
Eksplosiv økning
Det er blitt omsatt 728 hytter over 5 millioner kroner, en økning på hele 79,3 prosent fra 2019.
– Mens andelen dyre hytter har vært stabilt de siste årene, har veksten blant disse vært eksplosiv i 2020, og langt større enn veksten i hyttemarkedet som sådan. Mange husholdninger har mulighet til å anskaffe seg svært kostbare fritidseiendommer, sier Lauridsen.
Kystkommunene Færder, Lillesand og Oslo var kommunene med de høyeste fritidsboligprisene. Høyest av fjellkommunene var Øyer, ifølge statistikken.
I gjennomsnitt tok det 69 dager å selge en fritidsbolig, men den typiske formidlingstiden var på 21 dager. I gjennomsnitt ble fritidsboligene solgt marginalt over prisantydning.