<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hytteboom - etterspørsel på all time high

Aldri før har etterspørselen etter hytter vært så høy, i følge en ny rapport fra DNB Eiendom.

    Publisert 16. juni 2021 kl. 16.07
    Oppdatert 17. juni 2021 klokken 10.47
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 317 ord
    HETT MARKED: Hyttesjef i DNB, Tone C. Krange kan melde om et opphetet hyttemarked. Foto: DNB

    DNB Eiendoms nyeste hytterapport viser til et marked som har blomstret det siste året. 

    Siden juni i fjor har det vært en økning på 47,1 prosent i antall tinglysninger i det norske hyttemarkedet. I tillegg har markedets medianpris vokst med 12,8 prosent, og ligger på 2,2 millioner kroner.

    I årene før korona ble det solgt om lag 6.000 brukte hytter årlig i Norge. Dette doblet seg i 2020, og veksten fortsetter videre i 2021.  

    Med andre ord har etterspørselen etter hytter i Norge aldri vært større.

    – Etterspørselen er helt klart drevet av at vi ikke har kunnet reise til utlandet, samt den lave renten, skriver segmentsjef for hytte i DNB Eiendom, Tone C. Krange til Finansavisen.

    Hjemmekontor har også vært en avgjørende faktor, forteller Krange.

    – Behovet for ett sted å dra til; både for å jobbe og rekreere, har utløst den store etterspørselen etter hytter.

    Krange kan også fortelle om en oppsving i unike hytteobjekter som er lagt ut for salg. Der disse tidligere har gått i arv i flere generasjoner, har vesentlig flere av disse kommet ut på markedet enn før.

    Sjøhytter med størst vekst

    Sjøhytter har sett den klart største etterspørselsøkningen det siste året, med en økning i antall tinglysninger på 54,5 prosent. 

    I tillegg har mange av sjøhyttene i øvre prissjikt satt prisrekorder ved salg. Dette gjelder særlig de mer unike eiendommene med strandlinje, båthus, eller brygge.

    Andre strandeiendommer har også fått kjenne på etterspørselstrykket. Nylig la Forsvarsbygg ut flere eiendommer ved vannkanten på Tjøme. Hittil har tre av fem eiendommer blitt solgt, alle til flere millioner over prisantydning.

    Hytteeierne blir yngre

    Fra DNB Eiendoms rapport fremgår det at snittalderen på de som kjøper hytter har gått ned. Den gjennomsnittlige hyttekjøper er 48,3 år gammel per juni 2021. 

    Det har vært stor volumvekst i alle hyttesegment, og DNB kan melde om en jevn vekst i etterspørselen etter finansieringsbevis for hyttekjøp gjennom året hittil.