Sterk vekst i Sverige etter oppkjøp

I mai kjøpte Kid den svenske interiørkjeden Hemtex på billigsalg. I tredje kvartal økte omsetningen til Hemtex med 11 prosent.

VOKSER: Konsernsjef Anders Fjeld i Kid er fornøyd med integrasjonen av svenske Hemtex. I tredje kvartal omsatte den svenske kjeden for 260,5 millioner svenske kroner. Foto: Kid
Handel

I tredje kvartal omsatte interiørkjeden Kid for 384,9 millioner kroner, opp fra 368,1 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Tidligere i år kjøpte Kid opp den svenske kjeden Hemtex fra Ica for 38 millioner kroner.

Hemtex omsatte for 260,5 millioner svenske kroner i tredje kvartal, opp 11,1 prosent fra i fjor. Samlet omsatte interiørkjedene for rundt 645 millioner kroner, fem prosent bedre enn hva analytikerkorpset estimerte på forhånd.

– Vi er godt fornøyde med salgstallene i tredje kvartal. I tilsvarende periode i fjor hadde vi en «ketchup»-effekt, der mye av omsetningen ble flyttet fra andre til tredje kvartal. Vi har den seneste tiden jobbet aktivt med integrasjonen av Hemtex og er fornøyd med utviklingen der. Et av tiltakene som er lansert er en kundeavis for Hemtex som ble gitt ut i slutten av kvartalet, sier konsernsjef Anders Fjeld i Kid.

Det ble åpnet én ny butikk, noe som betyr at Kid nå er oppe i 144 butikker.

Sterk vekst i Sverige

Like-for-like-veksten (LFL) kom inn på 2 prosent for Kid i Norge. Kepler Cheuvreux-analytiker Markus Borge Heiberg forventet en LFL-vekst på 4 prosent.

– Kid kom fra svært sterke sammenligningstall i tredje kvartal i fjor og en positiv vekst er derfor ok, sier han.

KJØP: Kepler Cheuvreux-analytiker Markus Borge Heiberg har en kjøpsanbefaling på Kid med kursmål 55 kroner. Foto: Kepler Cheuvreux

For den svenske divisjonen kom LFL-veksten inn på 3,2 prosent, noe som overasket Borge Heiberg.

– Jeg estimerte en vekst på 0 prosent. I fjor ble det rapportert en negativ LFL-vekst på 5,2 prosent. Hemtex får noe drahjelp fra det svenske markedet som vokste med 11 prosent i snitt i juli og august, sier han og legger til:

–Omsetningsveksten på 11,1 prosent var langt bedre enn ventet og relaterer seg i stor grad til reforhandling av en Business-to-business-avtale med ICA. 

Anbefaler kjøp

Kepler Cheuvreux har en kjøpsanbefaling på Kid med kursmål 55 kroner. Mandag klokken 12.30 ble aksjen handlet til 43,80 kroner, etter en oppgang på 0,46 prosent.

– I sum er det en nøytral rapport for aksjen, men jeg liker godt at like-for-like-veksten fortsetter å levere på oppsiden i Hemtex, sier Borge Heiberg.

Ifølge konsensusestimater innhentet av Factset handles interiørkjeden til 9,17 ganger forventet inntjening i 2019, med en direkteavkastning på snaut åtte prosent.

Mens XXL og Europris har snublet på børs de seneste årene, har Kid vært vinneren blant retailaksjene. De tre seneste årene har interiørkjeden gitt aksjonærene en samlet avkastning på nesten 81 prosent.

kid
hemtex
anders fjeld
kepler cheuvreux
markus borge heiberg
startsidenpromo
Nyheter
Handel
Børs