NHO tror vi julehandler for 11.400 kroner

Hver av oss kommer til å bruke 11.400 kroner på julegaver, mat og andre varer i desember i år, tror NHO Service og Handel. Det er en økning på 1,6 prosent.

1,6  PROSENT: NHO tror julehandelen vil øke, blant annet på grunn av Black Friday.  Foto: Dreamstime
Handel

Ifølge analysen fra NHO Service og Handel bruker vi nesten 23 prosent mer på innkjøp av varer i desember enn vi gjør en gjennomsnittsmåned.

Noen bransjen skiller seg ekstra ut, og leketøysbransjen henter nær en firedel av årsomsetningen i desember. Denne bransjen venter en liten vekst i år. For gullsmeder, bokhandlere og urmakere er omsetningen denne måneden over dobbelt så høy som i andre måneder.

Black Friday er en viktig årsak til at en stadig større andel av julehandelen i månedene november og desember flyttes til november. Om utviklingen fortsetter, bruker vi snart like mye penger på varehandel i november som i desember, ifølge NHO Service og Handel.

NHO
varehandel
Nyheter
Handel