Innsidehandel i Kid

KJØPER FLERE AKSJER: En regnskapskyndig innsider i Kid la om lag 60.000 kroner på bordet for å sikre seg nye aksjer i interiørkjeden. På bildet: Kid-butikk i Torggata i Oslo. Foto: Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Stian Brandhagen, som er controller hos Kid, kjøpte tirsdag 1.300 aksjer i interiørselskapet til en gjennomsnittlig kurs på 45,80 kroner.

Brandhagen la dermed snaue 60.000 kroner på bordet for aksjene.

Etter handelen eier han 4.525 aksjer i selskapet.

Kid med et relativt godt tredje kvartal

Kid-konsernet fikk enomsetning på 626 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra 368 millioner kroner i fjor, der den kraftige oppgangen skyldes oppkjøpet av Hemtex. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) ekskludert IFRS 16-effekter kom inn på 72 millioner kroner, ned fra 79 millioner i tilsvarende periode i fjor.

– Som vi tidligere har signalisert var bruttomarginen på 63,1 prosent i fjor helt spesiell på grunn av en veldig gunstig dollar-posisjon. I tredje kvartal kom marginen inn på 59,5 prosent, som er en mer normalisert bruttomargin og på nivå med der vi venter den skal ligge, sa Kid-sjef Anders Fjeld til Finansavisen i slutten av november.

Like-for-like-veksten i Norge endte på to prosent, og interiørkjeden økte samtidig markedsandelen fra 34,3 til 36,3 prosent. Ved utgangen av tredje kvartal hadde Kid 144 butikker, mens Hemtex sto oppført med 136 butikker.

Bjørn Rune Gjelsten kontrollerer om lag 37 prosent av aksjene i Kid.

På Oslo Børs endte Kid-aksjen ned 1,10 prosent til 45,10 kroner tirsdag.