Skal åpne Chanel-butikk i Oslo

I løpet av 2021 skal franske Chanel etter planen åpne sin første butikk i Norge, i luksusstrøket ved Egertorget i Oslo.

NY LUKSUSBUTIKK: Ved siden av Steen & Strøm ligger Nedre Slottsgate 10, der bygget er revet for å gi plass til blant annet en ny Chanel-butikk.  Foto: Linn Marie Hammernes
Handel

I flere år har ryktene svirret om at motegiganten Chanel skal åpne en butikk i Oslo, etter at flere andre store luksuskjeder har funnet veien til gatene bak Stortinget. Nå er det klart at det franske merket skal åpne en såkalt flagship-butikk i Nedre Slottsgate 10, ved hjørnet av Karl Johans gate der Hennes & Mauritz i mange år holdt til.

Ifølge informasjon fra det amerikanske fondet Meyer Bergman, som eier eiendommen gjennom norske Promenaden Management, skal den franske motegiganten åpne dørene i 2021.

Det går frem av en presentasjon fondets representanter holdt for Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune i midten av november i fjor.

Bygger om og selger?

Bygningen som stod på adressen ble nylig revet, etter at planen om å beholde fasaden ble endret. Det nye bygget blir i fem etasjer, der det er søkt om at Chanel skal kunne profilere seg med markiser med sin karakteristiske logo i de tre nederste etasjene.

MANGE BYER: Chanel er representert i de fleste store byer, slik som her i London. I 2016 og 2018 fikk henholdsvis Stockholm og København egne butikker. Foto: NTB Scanpix

I lokalene ved siden av, på hjørnet av Karl Johans gate og Nedre Slottsgate, skal det også åpne en flagship-butikk. Hvilket merke som skal inn kommer ikke frem, men enkelte har nevnt at Louis Vuitton, som allerede har flyttet flere ganger i området, er en mulig leietaker.

I samme presentasjon går det frem at både Steen & Strøm og Eger skal bygges om og omprofileres. Nylig skrev Finansavisen at de to eiendommene skal være til salgs for ni milliarder, blant annet på grunn av sviktende omsetning som følge av svakere sentrumshandel.

Også omfattende og langvarige byggearbeider skal være en årsak til at Meyer Bergman ønsker å trekke seg ut av investeringen.

Langvarig prosess

Veien frem har imidlertid ikke vært enkel for Promenaden og dets eier. De ansvarlige arkitektene har purret flere ganger på kommunen for å få fortgang i prosessen, etter at den lovede saksbehandlingstiden ikke ble overholdt.

Allerede i mai 2012 ble den første søknaden om ombygging sendt inn. Den gang var det Søylen Eiendom, med partnerne Runar Vatne, Carl Erik Krefting og Hans Petter Krohnstad, som stod bak Promenaden. De tre solgte imidlertid Promenaden til Meyer Bergman i 2015, for hele 5,3 milliarder kroner.

Finansavisen har kontaktet Promenaden for kommentar, uten hell. Meyer Bergman eier til sammen 18 eiendommer sentralt i Oslo sentrum, på totalt 89.000 kvadratmeter. Fondet har også store eiendommer i London og Paris. 

promenaden property
chanel
eger
steen & strøm
meyer bergman
Nyheter
Handel